Новини
Культура

У Хмельницькому відкрилася виставка, присвячена погоді

У мистецькій галереї «квARTира» при Хмельницькому обласному художньому музеї вчора, 18 березня, відбулось відкриття виставки «Коротко про погоду». Експозиція є частиною цьогорічної мистецької концепції «Рік знакових подій».

Протягом року гостей ХОХМ запрошують здійснити подорож у часі, аби пригадати визначні дати в історії України та детальніше познайомитись з фондовою збіркою музею.

Презентований глядачам у музеї вернісаж присвячено 100-річчю гідрометеорологічної служби України. До експозиції увійшли графічні, живописні твори та скульптури з колекції музею.

Виставка транслює розмаїття природних явищ у творчості видатних художників, роботи яких є частиною колекції музею. Роботи демонструють тонку невидиму межу, що відокремлює людину від природи, зображають світ, в якому не люди панують над природою, а природа над ними. І водночас світ, в якому фарби загострюють почуття єднання з природою та гармонійне співіснування, – зазначає кураторка виставки Людмила Сковерко.

Щоденні спостереження природних стихій, катаклізмів: буревію, штормів, вивержень вулканів, землетрусів, повеней своєю міццю та невідворотністю завжди приваблювали увагу художників. Ці неповторні стани, їх наслідки та емоції знаходили вираження в живописних полотнах, скульптурі та графічних творах. У двох експозиційних залах галереї представлені саме авторські бачення сили та краси української природи.

На виставці представлені твори Миколи Мазура, Миколи Глущенка, Михайла Дерегуса, Василя Касіяна, Василя Калуги, Хоскеля Сандлера, Івана Їжакевича, Миколи Степанова, Василя Мироненка, Юлії Скаканді.

Переглянути експозицію «Коротко про погоду» можна до 15 травня.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter