Новини
Офіційно

Найбільше зернових з Хмельниччини експортували до Китаю

Експорт зернових у січні перевищив половину загального вивозу товарів з Хмельниччини: 33,8 з 65,5 мільйона доларів. З цього обсягу в Азію поставлено зерна на 17 мільйонів, до Європи – на 9,6 мільйона, в Африку – на 7,1 мільйона доларів.

Серед країн Азії нашим найбільшим партнером був Китай –  купив зернових на 16,2 мільйона, причому експорт становила виключно кукурудза. Загалом кукурудза – це 96,1 відсотка від загального обсягу експорту зернових; решта – пшениця на 1,3 мільйона доларів.

Якщо порівнювати з минулорічним січнем, то вивіз зернових зріс на чверть – 24,9 відсотка, тоді як збільшення експорту загалом зафіксоване на рівні 12,4 відсотка, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Також суттєвою статтею експорту були жири та олії тваринного або рослинного походження: їх вивезли на 5,5 мільйона доларів (зростання в 1,6 раза) або 8,4 відсотка загального обсягу; текстильні матеріали та текстильні вироби – 2,8 мільйона (падіння на п’ять відсотків), 4,2 відсотка від загального обсягу. Експорт машин, обладнання та механізмів; електротехнічного обладнання залишився на торішньому рівні – п’ять мільйонів або 7,6 відсотка від усього вивезеного за кордон.

Якщо поглянути на експортні можливості Хмельниччини в січні, то скоріш наш край можна вважати аграрним. Аграрно-промисловою областю нас робить хіба що Хмельницька атомна, яка продукує майже половину промислової продукції.

Автор: Костянтин Зварич

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter