Новини
Хмельниччина туристична

Туристична Україна: куди поїхати в умовах карантину

Після закриття кордонів внутрішній туризм в Україні почав розвиватися з новою силою. Все більше українців почали виїжджати за межі рідних міст та відкривати для себе нові локації. Зібрали найпопулярніші місця для відпочинку в Україні в цей матеріал.

Місця для подорожей Україною

Кожен регіон може здивувати несхожими один на одного мальовничими краєвидами, старовинною та сучасною архітектурою, смачною різноманітною кухнею та завжди душевною гостинністю. Який би напрям ви не обрали, приємні враження гарантовані.

Східний напрямок – це безкраї степи, природні заповідники, сакральні споруди, потужні виробництва. Найцікавішим цей напрям буде для прихильників індустріального туризму. Сучасний завод «Інтерпайп» в Дніпрі, Дніпровська ГЕС в Запоріжжі, «український Гранд-Каньйон» у Кривому Розі – варіантів для цікавої мандрівки Україною є чимало.

За теплою погодою та релаксом треба їхати на південь. Одеська, Херсонська, Миколаївська область – місць, куди можна поїхати відпочити є безліч. Одещина – це сучасні туристичні комплекси та комфортні пляжі. Херсонський регіон може похвалитися «українською Сахарою» – Олешківськими пісками та заповідником «Асканія-Нова», а в Миколаївській області можна посмакувати устрицями просто на устричній фермі.

Куди б ви не вирушили, знайти та забронювати відповідне житло можна на Doba.ua. 

Місто легенд Чернігів з великою кількістю сакральних споруд, гостинна Полтава з гоголівськими місцями, величний та сучасний Київ з неймовірною кількістю пам’яток – список місць, куди можна поїхати в Україні, не має кінця.

Подорожі Західною Україною

Західні регіони мають найбільший попит взимку, коли відкриваються гірськолижні курорти. Проте й у теплу пору року тут є де подорожуватищо дивитись та чим зайнятись.

В будь-який сезон залишається популярним Львів. Старовинна архітектура, насичене культурне життя та безліч колоритних закладів приваблюють сюди як українських, так і іноземних туристів.

Поруч зі Львовом також є цікаві місця, серед яких село Унів з оборонним монастирем, середньовічні замки, наскельна фортеця Тустань, відомий бальнеологічний курорт Трускавець.

Плануючи відпочити на курорті, зупинитися можна в санаторії, або вам підійде оренда на добу, наприклад квартира в Трускавці подобово.

Крім Львівщини, варто звернути увагу й на квітучий Ужгород, старовинний Кам’янець-Подільський, Тернопільську область з її печерами. Особливу увагу заслуговують і Чернівці. За витончені архітектурні пам’ятки та романтичну атмосферу це місто називають «українським Парижем». Приїхавши подивитись на чернівецький університет, найняти квартиру в Чернівцях подобово можна на Doba.ua.

Насиченою та цікавою може бути й подорож в Карпати. Колоритні села, старовинні музеї, гучні водоспади, озера та густі ліси – відпустка в горах може стати хорошою альтернативою морському відпочинку.

Скласти маршрут подорожі

Туристичні маршрути України можуть бути комфортними, а можуть бути заплутаними та складними. Складаючи список місць, які плануєте відвідати, обов’язково дізнайтеся заздалегідь інформацію щодо точного місця розташування та можливих варіантів, як туди дістатися.

Також заздалегідь варто подбати про бронювання житла та скласти список з відповідними закладами харчування. Вже готові маршрути подорожей пропонують туристичні компанії. Зазвичай програма турів передбачає не лише перелік туристичних місць, а й детальний план зупинок на обіди та ночівлю. Проте такий варіант подорожі може бути дорожчим.

За матеріалами: https://doba.ua/ukr/

Автор: Адміністратор сайту

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter