Новини
Події

У Хмельницькому нацгвардійці провели збори кінологів

У військовій частині 3053 Західного оперативно-територіального об’єднання пройшли спеціальні збори з кінологами із закріпленими за ними розшуковими собаками.

Протягом трьох днів хмельницькі кінологи разом зі своїми чотирилапими напарниками удосконалювали власні практичні навички, відпрацьовуючи загальний та спеціальний курс дресирування, затримання умовного правопорушника, а також – виявлення зброї та боєприпасів.

При цьому визначався рівень підготовленості учасників зборів та їх фахової майстерності.

Службовий собака у Нацгвардії – це повноцінна бойова одиниця, адже без них важко сьогодні уявити ефективне та високоякісне виконання підрозділами службово-бойових завдань, – розповів начальник кінологічного взводу лейтенант Олександр Заверуха. – Намагаємося постійно тримати на високому рівні навички наших собак та професіоналізм кінологів і дресирувальників, адже саме від них, значною мірою, залежить, наскільки якісно та результативно виконуватимуться завдання з розшуку та затримання правопорушників і злочинців, зброї та боєприпасів, запобігання злочинності у містах, до прикладу, при патрулюванні вулицями, та захист наших громадян.

Збори завершилися успішним складанням кінологами заліків з основних предметів навчання, а саме – конвоювання та патрулювання, що проводилося під час зборів.

Прес-служба в/ч 3053 Національної гвардії України

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter