Новини
Офіційно

У Хмельницькому визначилися, на скільки подорожчає проїзд у транспорті

Попри обіцянки чиновників зберегти вартість проїзду в тролейбусах для власників електронних квитків на існуючому рівні, у виконавчому комітеті Хмельницької міської ради таки вирішили її підняти. Подорожчає незабаром проїзд і в міських автобусах.

Нагадаємо, у місті триває кампанія з переведення оплати проїзду з готівкового на безготівковий, за допомогою е-квитка. Аби мотивувати хмельничан купувати електронні картки для розрахунків у транспорті, нещодавно заступник міського голови Микола Ваврищук у коментарі журналістам МТРК Місто сказав, що для власників е-карток навіть при піднятті вартості проїзду вона залишиться на тому ж рівні, що й нині, тобто 3 гривні 50 копійок.

Проте, судячи з проєкту рішення виконкому, опублікованого вчора, 26 березня, на сайті міської ради, власники електронних карток таки платитимуть більше, ніж зараз, але менше, ніж ті, хто розраховуватиметься готівкою.

Так, у документі зазначено, що у тролейбусах при розрахунках “живими” грошима пасажири платитимуть 5,50 гривні, при розрахунку ж карткою – 5 гривень. В маршрутках вартість проїзду також планують збільшити: проїзд за готівку коштуватиме 8 гривень, при оплаті електронним квитком – 7 гривень.

Як зазначено у проєкті документу, рішення про підняття вартості проїзду прийняли після розгляду клопотання управління транспорту та зв’язку та колективного звернення автомобільних перевізників, які надають транспортні послуги в місті Хмельницькому. Нагадаємо, у владі міста неодноразово наголошували, що вартість проїзду у Хмельницькому – одна з найменших в Україні.

Щодо паперових проїзних, то поки що вони у місті продовжують діяти. Придбати їх можна у тих самих точках продажу, що й раніше. Учням і студентам, які користуватимуться проїзними, при собі треба мати ксерокопію учнівського або студентського квитків.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter