Новини
Офіційно

На Хмельниччині сплачено понад 30 мільйонів гривень роздрібного акцизу

З початку року представники бізнесу, котрі реалізацізовують легальну підакцизну продукцію, сплатили до місцевих бюджетів Хмельниччини понад 30 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібного продажу. При цьому індикативне завдання виконано на 106 відсотків, що в абсолютній сумі становить майже 2 мільйони гривень додаткових надходжень до бюджету.

У податковій службі переконані, що тільки за умови дотримання вимог закону всіма господарюючими суб’єктами, котрі реалізують спиртні напої та тютюнові, місцеві громади отримуватимуть передбачені законом надходження до бюджету.  

Водночас споживачі підакцизної продукції мають бути обачними у своєму виборі: купувати горілчану й тютюнову продукцію, марковану акцизними марками встановленого зразка, і перевіряти у фіскальному чеку відображену суму акцизного податку.

Про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій  потрібно негайно інформувати органи податкової служби за місцем реєстрації. Також повідомлення можна надіслати поштою за адресою: м. Хмельницький, вул. Пилипчука, 17.

Загалом бюджети громад Хмельниччини отримують додаткові надходження акцизного податку разом із податком на доходи фізичних осіб, єдиним податком та податком на майно завдяки координації зусиль податкової служби області та представників органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад та інституцій громадянського суспільства у питаннях детінізації підприємницької діяльності та легалізації трудових відносин.

За інформацією ДПС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter