Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині триває ремонт траси М-12

На автошляху «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знамянка», який проходить через Хмельницьку область, частину запланованих робіт з облаштування траси підрядник виконав. Поза проектом, з власної ініціативи, також займається ліквідацією аварійної ямковості.

Станом на 30 березня дорожники та техніка працюють у селі Вербка. Ліквідувати аварійну ямковість та забезпечити умовний проїзд цією ділянкою автошляху підрядник обіцяє найближчим часом.

Також підрядник розпочав роботи з капітального ремонту мосту через Південний Буг в селі Голосків. Фрезерування покриття лівої смуги автошляху виконано на ділянці протяжністю близько кілометра.

Регулювання черговості руху на ділянці, де триває ремонт, виконується за допомогою світлофора. Учасників дорожнього руху просять бути уважними та обережними, особливо в місцях роботи великогабаритної техніки.

За сприятливої погоди підрядник також систематично з власної ініціативи виконує роботи з ліквідації аварійної ямковості.

Надалі за проєктом планується посилити існуюче покриття автошляху, облаштувати додаткові смуги руху, пішохідні доріжки та тротуари, велодоріжки, заїзні кишені та зупинки, встановити діодне освітлення, перебудувати споруди водовідведення. Також на окремих ділянках шляху облаштують технічні засоби організації дорожнього руху, нанесуть дорожню розмітку, облаштують острівців безпеки та встановлять огорожу.

Ремонт автошляху виконує турецька компанія «Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret ve Sanayi A.S.». Роботи з реконструкції та капітального ремонту М-12 у межах Хмельницької області проводять на 41-кілометровому відрізку шляху (км 291+240 – км 332+052) від села Голосків до межі з Вінниччиною.

За інформацією пресслужби САД у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter