Новини
Дозвілля

Молодіжний парк у Хмельницькому будуватимуть у три черги

За облаштування відпочинкової зони на березі Південного Бугу в обласному центрі візьмуться цього року. Проект вже пройшов державну експертизу. Попереду – тендер, який визначить підрядника.

Будівництво парку планується в три черги. Тендер оголосили ще у лютому, але він не відбувся – брав участь лише один учасник. Тому його скасували і переоголосили, адже для того, аби тендер відбувся, має бути мінімум два учасники. В першій половині квітня відбудеться повторний тендер, і, сподіваюся, будемо мати переможця, – прокоментував заступник міського голови – директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

На будівництво першої черги Молодіжного парку треба майже 19 мільйонів гривень. З міського бюджету наразі виділили три.

В першу чергу входить вхідна зона в парк, та, що розташована ближче до вулиці Бандери. Це тротуар, зелена зона, парковка, скейт-парк, головна алея, яка тягнеться до кінця парку, і всі складові, які є на цій території: вуличне освітлення, малі архітектурні форми, озеленення тощо, – розповіла архітекторка «Молодіжного парку» Олена Джула-Райфшнайдер.

Почнуть облаштовувати територію зі скейт-парку та пішохідних доріжок з боку вулиці Бандери. Якщо буде фінансування, цього року планують змонтувати освітлення та прокласти головну алею.

За словами архітекторки, вони би погодилися зробити просто гравійні доріжки, облаштовані за відповідними технологіями. Але, каже Олена, в замовника був острах, що відвідувачі можуть не сприйняти таку ідею. Тому запланували використати дорожчу технологію, в якій гравійна доріжка проклеєна полімером.

У Молодіжному парку за планами буде дитячий та спортивний майданчики. Волейбольне поле перенесуть та оновлять. А ще облаштують зони для проведення малих та великих фестивалів та концертів.

Цікавинкою парку буде оглядовий майданчик.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Як виглядатиме Молодіжний парк після оновлення, – дивіться за посиланням.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter