Новини
Екологія

Неподалік Хмельницького волонтери саджатимуть ліс

Хмельничани приурочили акцію до Міжнародного дня лісів і пропонують усім охочим долучитися до корисної справи. Транспортом та необхідними матеріалами, в тому числі, саджанцями, організатори обіцяють забезпечити.

Про ініціативу, яку планують реалізувати найближчими днями, на своїй сторінці у Фейсбук розповів Степан Кушнір.

Гайда з нами висаджувати ліс в Хмельницькому районі! Сподіваємось, що через два тижні погода дозволить провести спільну ініціативу з ДП “Проскурівське лісове господарство” і наш район стане зеленішим,написав хмельничанин.

Аби долучитися до команди волонтерів, необхідно заповнити анкету. В ній, зокрема, зазначено, що висадка лісу запланована поруч з селом Москалівка (35-40 км від Хмельницького).

Це будуть різні породи, згідно з тими документами, які розробляли спеціалісти. Люди, які мають власний транспорт, можуть приїхати самостійно. Тих же, хто транспорту не має, ми до місця акції підвеземо, – зазначив Степан Кушнір.

Перевезення волонтерів, посадковий матеріал та інструменти забезпечить лісове господарство. З собою слід мати: зручний одяг, взуття, яке не боїться бруду та перекус.

Організовують акцію “Хмельницький енергетичний кластер” та ДП “Проскурівське лісове господарство”.

Орієнтовні дати виїзду – 8-9 квітня. Остаточна дата та час залежить від погоди. За три-чотири дні до акції, усі зареєстровані отримають сповіщення про повну інформацію стосовно часу та місця збору волонтерів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter