Новини
Здоров’я

На Хмельниччину прибув мобільний госпіталь

Розгортання польового шпиталю у Славуті має превентивний характер. Прийматимуть там хворих лише у випадку, якщо місць у лікарнях не залишиться. Встановлювати мобільний госпіталь почнуть завтра, 3 квітня.

Протягом декількох днів у Славуті готували територію для встановлення госпітальних наметів. Аби перевірити хід робіт, до міста приїхав голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій.

Облаштування госпіталю здійснюватиме Державна служба з надзвичайних ситуацій України спільно з органами місцевого самоврядування Славутської міської територіальної громади.

Сьогодні, 2 квітня, мобільний госпіталь ДСНС, який до цього розташовувався на Франківщині, прибув у Славуту. Об’єкт перебуватиме під цілодобовою охороною. Розгортати шпиталь почнуть завтра. Медичні бригади для роботи у госпіталі формують з лікарів Славутчини та Шепетівщини.

Як повідомляють у спільноті Рідна Славутчина, встановлення шпиталю – це превентивний захід, пов’язаний зі значним загостренням епідемічної ситуації на Хмельниччині. Він почне приймати хворих на COVID-19 у разі, якщо місць у лікарнях не залишиться.

Польовий шпиталь розрахований на 120 ліжко-місць і укомплектований всім необхідним для надання допомоги, включно з обігрівом.

Складається мобільний госпіталь з 30 наметів, з яких 24 – це госпітальна база. У ньому функціонують:

  • приймальне відділення;
  • блок інтенсивної терапії;
  • палати для пацієнтів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter