Новини
Здоров’я

У Хмельницькому госпіталі ветеранів не вистачає персоналу для лікування хворих на COVID-19

У медичному закладі, який у Хмельницькому став “ковідним” одним з останніх, місць для лікування хворих наразі ще вистачає, а от персоналу – бракує. Схоже, прогнози про те, що нових пацієнтів з COVID-19, яких госпіталізовуватимуть у лікарні, нікому буде лікувати, починають справджуватися.

Інформацію про брак персоналу у Хмельницькому обласному госпіталі ветеранів війни оприлюднили на фейсбук-сторінці медичного закладу. Як йдеться у повідомленні, наразі в установі бракує лікарів-анестезіологів та медичних сестер для надання допомоги пацієнтам COVID-19.

Нагадаємо, госпіталь ветеранів війни, що на околиці Хмельницького, відкрили для “ковідних” пацієнтів останнім в обласному центрі. Протягом тривалого часу він залишався резервним у наданні допомоги хворим на коронавірус.

Як зазначила директорка комунального закладу Оксана Бочкарьова, тут є можливість розгорнути 200 ліжок для лікування хворих. На початку роботи закладу як “ковідного”, їх було підготовлено 80. Обладнанням, необхідним для надання допомоги хворим, заклад також забезпечений.

Наразі, за статистикою, оприлюдненою у Хмельницькій ОДА, на лікуванні у Хмельницькому обласному госпіталі ветеранів перебуває 134 пацієнти, з них 75 мають підтверджений діагноз, 59 – з підозрами. Загалом же станом на 12 годину 2 квітня на Хмельниччині додався 1351 випадок захворювання на COVID-19, з них найбільше – у Хмельницькому (394), на Дунаєвеччині (130) та у Кам’янці-Подільському (119).

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter