Новини
Бізнес

Зарплатний борг на Хмельниччині зменшився

Заборгованість із виплати заробітної плати у Хмельницькій області протягом лютого скоротилася на два мільйони і на 1 березня становила 13,6 мільйона гривень. Але вона залишається вищою, ніж в усі місяці минулого року.

Найбільше завинили своїм робітникам промисловці – 10,1 мільйона або три чверті від загальної суми. Найбільше – 5,8 мільйона гривень – не сплатили працівникам у добувній промисловості та розробленні кар’єрів. Борг переробної промисловості хоч і скоротився на третину, але залишився значним – 4,1 мільйона.

У будівництві накопичився півторамільйонний зарплатний борг. Аграріям, лісівникам і рибалкам заборгували 357,1 тисячі гривень. Освітянам не сплачено 319,7 тисячі гривень, у сферах охорони здоров’я та соціальних послуг – 569,4 тисячі, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області

Не зважаючи на скорочення заборгованості, вона лишається значно вищою, ніж торік. До прикладу, максимальний борг минулого року зафіксовано на початку січня – 11,1 мільйона, потім він коливався в межах 5,5-9,9 мільйона гривень.

Автор: Костянтин Зварич

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter