Новини
Духовність

Великдень у Хмельницькому святкуватимуть з низкою обмежень

Великодні богослужіння для християн західної традиції у місті відбудуться в звичному режимі, проте прихожан просять дотримуватися вимог карантину: тримати дистанцію, користуватися засобами індивідуального захисту та не приходити до храмів у випадку наявності симптомів захворювання. Загалом же містян і священники, і влада просять по можливості залишатися вдома та доучитися до святкових урочистостей за допомогою онлайн-трансляцій.

Костел можна буде відвідати, однак не забувати про маски та дистанцію. Уже завтра християни західної традиції святкуватимуть Великдень. Другий рік поспіль свято проходитиме в умовах карантину через коронавірусну інфекцію. Святкові богослужіння у парафії Христа Царя Всесвіту відбуваються протягом декількох днів. Урочиста Пасхальна Вігілія у Святу Ніч розпочнеться о 22 годині.

Від Вербної неділі ми наголошували своїм прихожанам про відповідальність і великий обов’язок  свідомості, щоб берегтися і бути свідомими того, що ми можемо когось заразити. Тому наголошували про те, щоб хворі люди або ті, хто мають будь-які симптоми, залишалися вдома. І ті, хто був у контакті з хворими, – також, – коментує настоятель парафії Христа Царя Всесвіту РКЦ Микола Лучинський.

Також додає, що радив прихожанам перед Великим четвергом зробити ПЛР-тести.

Віряни матимуть можливість освятити паски вже сьогодні, до 6 вечора, щопівгодини у нижньому храмі. Заходитимуть хмельничани у храм через один вхід, а виходитимуть через інший, аби не перетинатися один з одним, пояснює настоятель. Також великодній кошик можна буде освятити у неділю, 4 квітня, після кожної служби.

Під час недільної служби на вході до храму стоятимуть лицарі Колумба, які контролюватимуть, чи дотримуються вірні санітарних вимог. Однак в будь-якому випадку все залежить від свідомості людей.

Микола Лучинський каже: пасхальні свята кожен хоче пережити по-особливому. Однак це не є той чинник, який треба достоту виконати, чи обряд, який треба звершити.

Нагадаємо, на Хмельниччині наразі діє низка додаткових карантинних обмежень, спричинених стрімких поширенням COVID-19 на території краю. Серед заборон – проведення богослужінь, якщо не забезпечено 10 квадратних метрів на особу.

У Хмельницькій міській раді містян також просять не забувати про карантинні обмеження під час великодніх святкувань, а також залишатися вдома та долучатися до богослужінь за допомогою трансляцій на телебаченні та у соцмережах.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter