Новини
Інфраструктура

У маршрутках Хмельницького встановлять валідатори

Після того, як хмельницькі тролейбуси обладнали приладами для зчитування електронних квитків, у маршрутних таксі та автобусах міста мають з’явитися їхні зменшені аналоги. В умовах пандемії, кажуть у міській владі, це як ніколи актуально. До того ж це дозволить нарешті коректно обчислювати кількість пільговиків, які користуються громадським транспортом у місті.

Тим часом в обласному центрі триває процедура затвердження нових тарифів на проїзд у громадському транспорті. Їх, нагадаємо, планують підняти на 2 гривні у тролейбусах (до 5,50 гривні) та на 3 гривні – у маршрутках (до 8 гривень). При оплаті електронним квитком вартість проїзду буде меншою, відповідно, 5 гривень – у тролейбусі, 7 гривень – у маршрутці. Наразі триває обговорення нових тарифів. Думки та пропозиції хмельничан збирають в управлінні транспорту.

Яка мета введення електронного квитка, я думаю, всі розуміють. Зокрема, це і чітка статистика перевезень загалом, і чітка статистика перевезень пільговиків, тому що надалі перевізник отримує компенсацію з міського бюджету за перевезення пільгових категорій пасажирів. Плюс, особливо в умовах пандемії використання картки є досить актуальним, коли людина не отримує решту та не тримає в руках готівку, – прокоментував каналу “Місто” заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter