Новини
Події

Хмельницький підприємець заявив про тиск з боку працівників ДСНС

Співвласник групи компаній «GOLDI», сумлінний платник податків та роботодавець, прихильник залучення інвестицій та розвитку економіки краю, в якому працює, підприємець Олег Червонюк змушений був звернутися до влади Хмельницької області з проханням захистити його від дій державних службовців. А також покликати пресу та розповісти подробиці неприємної ситуації, в якій опинився нещодавно через візит на одне з його підприємств представників Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Хмельницькій області.

На території Хмельниччини завдяки компанії «GOLDI» роботою та зарплатою забезпечені мешканці Хмельницького, Шепетівки, Нетішина та Волочиська, в яких працюють швейні фабрики, що належать компанії. У Летичівському районі подружжю Червонюків дружині належить база відпочинку «Веселка», яка також стабільно працює не один рік та є місцем для відпочинку, в тому числі, дітей, оскільки влітку функціонує як дитячий табір.

Саме на базі відпочинку сталася подія, яка змусила Олега Червонюка звернутися із заявою до влади області, а також скликати пресу, аби розповісти подробиці тиску, який, за словами підприємця, намагаються чинити на нього державні службовці. 

За словами Олега Червонюка, наприкінці березня на базу відпочинку завітали працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Хмельницькій області. У супроводі преси та з незрозумілими намірами.

«Я завжди відкритий до будь-яких перевірок чи то пожежники, чи то податкова. Бо роблю все чесно і сам в першу чергу вболіваю за безпеку людей, які в мене працюють та відпочивають. Те, що відбулося, це просто верх цинізму від пожежників Хмельницької області. Вони не соромляться прямим текстом називати суми, за які погодяться більше не перевіряти та написати гарний папірець, що все гаразд. А якщо ні, обіцяють штрафи, приписи. Власне що зараз і відбулося. Прийшли позапланово перевіряти, я як власник, прошу здійснити перевірку, а вони відмовляються і пишуть, що я буцімто їх не допускаю. Не представилися, ніякого документу чи дозволу на перевірку не показали, увірвалися як бандити»,написав на своїй сторінці у Фейсбук підприємець.

Також Олег Червонюк додав, що надзвичайники, які прийшли до нього з перевіркою, чомусь дуже хотіли бачити його дружину і без неї приступати до виконання своїх обов’язків не поспішали. Подружжя є співвласниками усіх підприємств компанії і цілком можуть один одного замінити, проте для перевіряючих це чомусь не стало аргументом.

За словами Олега Червонюка, раніше спроби «перевіряти» з натяками на хабарі його підприємства уже були. Щоправда, тоді йшлося про фабрики, які належать компанії. Згодом візити та натяки припинилися через їхню безперспективність.

«Хабарів я не даю уже років 20. І давати не збираюся», – наголосив підприємець. 

Наразі, крім розвитку фабрик на території Хмельниччини, подружжя Червонюків, залучивши іноземні інвестиції, займається перетворенням бази відпочинку у Головчинцях на сучасний розважально-відпочинковий комплекс. На думку підприємця, саме його плани розвивати цю частину свого бізнесу і спричинили візит працівників ДСНС України у Хмельницькій області. Як наголосив Олег Червонюк, за останній час це була вже третя позапланова перевірка, проте результатів ні першої, ні другої він так і не побачив.

Тому тепер, замість займатися бізнесом, забезпечувати роботою мешканців  Хмельниччини, наповнювати податками бюджети чотирьох міст області, Олег Червонюк змушений з’ясовувати, чим викликана така пильна увага з боку держслужбовців до його бізнесу. І оскільки на свої запитання від осіб, які приходили до нього з візитом, він відповіді не почув, сподівається, що це вдасться зробити за допомогою голови Хмельницької ОДА. Саме до нього бізнесмен звернувся із проханням розібратися в ситуації та захистити його від психологічного тиску.  

«Працівники ДСНСУ у Хмельницькій області дозволяють собі вкрай зневажливе ставлення до бізнесу під час виконання своїх службових обов’язків. Звертаємо увагу на конфлікт, створений представниками ДСНСУ на одному із наших підприємств. Звертаємося до Вас, як до найвищої посадової особи державної влади в Хмельницькій області, яка відповідає за дотримання законності прав і свобод громадян, з вимогою вивчити і дати необхідну правову оцінку неправомірним дім працівників ДСНСУ в Хмельницькій області. Хочу особливо наголосити, що їх діяльність фінансується за кошти платників податків і ми маємо право вимагати ефективного використання коштів», – йдеться у зверненні, адресованому голові Хмельницької ОДА Сергію Гамалію.

Більше інформації про ситуацію, що стала причиною звернення та головні тези спілкування Олега Червонюка з пресою – дивіться у відео.

Що до бази відпочинку, навколо якої розгорілися пристрасті, то на неї, збудовану ще у 70-х роках минулого століття, у подружжя Червонюків досить амбітні та грандіозні плани. Проєкт для перетворення колишнього радянського типового набору споруд на сучасний розважально-відпочинковий комплекс замовляли у Німеччині. Звідти ж прийде частина фінансування, необхідного для реконструкції. Наразі розробляють проєктно-кошторисну документацію. На це піде, за попередніми оцінками, близько трьох років. Ще рік-півтора знадобиться на будівництво та облаштування території. Тож років за п’ять на Хмельниччині може з’явитися справжня відпочинкова перлина України. Звісно, якщо підприємцю не встромлятимуть палиці в колеса та не відриватимуть від роботи незрозумілими візитами.

Як виглядатиме оновлена база відпочинку після того, як заплановані роботи будуть завершені, дивіться на фото.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter