Новини
Надзвичайні події

Мешканця Нетішина побили патрульні

Чоловіка, який поспішав додому, аби отримати життєво необхідні ліки, і не зупинився на вимогу правоохоронців, патрульні довго переслідували, а коли наздогнали – застосували сльозогінний газ та фізичну силу на очах у дружини, доньки та сусідів. Постраждалий від дій правоохоронців 56-річний нетішинець написав заяву. Справу про перевищення повноважень поліцейськими розслідує прокуратура.

Нетішинець Михайло Завізон стверджує: поліцейські побили його ні за що. За словами чоловіка, коли він заїхав на своє подвір’я, його автівку раптово ззаду протаранив автомобіль патрульних. Потім витягнули з автомобіля та скрутили. Чоловік каже: намагався пояснити патрульним, що почувається зле. Проте це не допомогло. На додачу отримав ще порцію сльозогінного газу в обличчя. Під час інциденту поруч були дружина, донька та сусіди. Всі вони запевняють: поліцейські були надто злі.

Як розповів Михайло, і рідні, і сусіди намагалися пояснити патрульним, що причин так агресивно ставитися до нього не було. Проте, стверджує, один з патрульних, не слухаючи пояснень, кинувся до машини та витягнув кийок.

За словами дружини нетішинця, її чоловік хворий на діабет. Також жінка каже, поліцейські поводилися стосовно її чоловіка дещо нахабно.

Не зупинився на вимогу

Причиною конфлікту між нетішинцем та правоохоронцями стала відмова Михайла зупинитися на дорозі на вимогу поліцейських. Чоловік, який повертався з поїздки у сусіднє село, у машині відчув, що почувається недобре. Тож поспішав додому, аби вколоти собі порцію інсуліну, який йому, як діабетику, життєво необхідний. Копи ж переслідували його майже всю дорогу. Чому не зупинився на вимогу – чоловік пояснює: час був вечірній, він почувався втомленим, а від цього, як правило, у нього збільшується рівень цукру.

Я думаю, зараз поліцейські явно не повірять, що я хворий, і мені потрібно швидко вколоти ліки, – так пояснив свою “втечу” від патрульних Михайло, який таки бачив правоохоронців та їхні сигнали про зупинку.

Коли у ситуації зрештою розібралися, патрульні поїхали геть. А родичі повезли Михайла в лікарню. Там зафіксували у нього садна та про всяк випадок зробили тест на алкоголь. Результат – нуль проміле. Знову викликали поліцію, і чоловік написав заяву про побиття. Михайло каже, зробив це, аби правоохоронці відповіли за його побиття.

Після заяви чоловіка поліцейських тимчасово усунули від роботи. Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо перевищення працівниками поліції своїх службових повноважень. Розслідуватиме справу ДБР. 

Детальніше – у сюжеті “Надзвичайних новин”

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter