Новини
Інфраструктура

Споживачів газу Хмельниччини переведуть на річний контракт на блакитне паливо

Дія урядового рішення про встановлення граничної ціни на блакитне паливо для населення у 6,99 грн за кубометр закінчилася 31 березня. Починаючи з 1 травня всі побутові споживачі газу в Україні будуть автоматично переведені на річний контракт і замість щомісячних тарифів отримають стабільну ціну на найближчі 12 місяців.

За прогнозами аналітиків, очікуване зниження вартості блакитного палива влітку може не відбутися. Тож аби захистити споживачів Хмельниччини від системного зростання вартості блакитного палива, у «Хмельницькгаз Збуті» запроваджують річний контракт на газ за фіксованою ціною. Як зазначають у пресслужбі товариства, це має застрахувати людей від сезонних коливань цін, особливо під час наступного опалювального сезону, і гарантувати стабільну вартість газу аж до 30 квітня 2022 року.

За словами директора ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Андрія Левицького, завдяки новому продукту ціни у платіжках протягом року дії контракту будуть зрозумілими та прогнозованими, тож споживачі зможуть краще планувати витрати на комуналку і не відстежувати щомісяця вартість блакитного палива. Також він додав, що на енергетичних біржах в ЄС газ взимку може коштувати і 12-14 грн за кубометр, тому річний контракт дозволить суттєво заощадити під час холодів.

Не доведеться споживачам і витрачати час на збір документів та укладання нових договорів, оскільки перехід на базовий річний тариф відбудеться з 1 травня автоматично. Втім, клієнти зможуть обрати й будь-яку іншу пропозицію компанії.

Умови оплати отриманих послуг залишаться незмінними – розраховуватися необхідно щомісяця до 25 числа.  Скільки коштуватиме газ за умовами річного контракту буде відомо не пізніше 25 квітня – за п’ять днів до початку періоду постачання.

Планують у «Хмельницькгаз Збуті» запустити ще декілька нових газових тарифів. Зокрема, клієнтам знову запропонують взяти участь в акції «Твоя енергонезалежність» і створити власний запас блакитного палива на опалювальний сезон.

Нагадаємо, аби убезпечити себе від зимових стрибків цін, торік завдяки акції понад дві з половиною тисячі подолян  придбали 2,45 млн кубометрів газу на холоди за цінами від 4,5 до 5,5 грн за куб. м.

За інформацією пресслужби “Хмельницькгаз Збут”

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter