Новини
Інфраструктура

Ще одну дорогу територіального значення ремонтують на Хмельниччині

Поточний середній ремонт триває на автошляху місцевого значення між Чернелівкою та Смотричем. Загалом цього року у Хмельницькій області планують капітально та поточно-середньо відремонтувати 20 об’єктів територіального значення.

Наразі триває поточний середній ремонт автошляху територіального значення Т-23-02 на ділянці “Чернелівка – Городок – Смотрич” (км 33+776 – км 33+916), поблизу сіл Климківці та Водички.

Підрядник, ПрАТ “ШБУ-56” (АТ “URD”), виконав роботи з влаштування дренажних прорізей та вирівнюючого шару на ділянках пучини.

У планах: завершити влаштування вирівнюючого та верхній шари нового асфальтобетонного покриття. На вкрай зруйнованих ділянках – првоести регенерацію основи, повідомляють у Службі автомобільних доріг у Хмельницькій області.

Загальна мережа автомобільних доріг області – понад 7 тисяч кілометрів, з яких 2 тисячі – дороги державного значення, решта – місцевого. У 2020 році на ремонтні роботи з держбюджету виділили понад 850 мільйонів гривень. Більшу частину використали на реконструкцію доріг загального користування. І лише 84 мільйони – на комунальні автошляхи.

Минулого року в експлуатацію введено 2-кілометрову ділянку «Хотин-2 – Плужне». Обійшлася вона майже у 9 мільйонів гривень. Також відремонтували 11 мостів протяжністю 181 погонний метр.

На 2021 рік заплановано ремонт 20 об’єктів територіального значення. З них 4 – капітальним та 16 – поточно-середнім ремонтами.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter