Новини
Надзвичайні події

За дві доби на Хмельниччині понад пів сотні разів горіла трава

Протягом доби у неділю на території Хмельницької області зафіксували 25 пожеж, під час яких вигоріло понад два десятки гектарів сухої рослинності. У понеділок палити траву на території області не припинили – всього сталося вже понад три десятки пожеж. Одного палія фахівці ДСНС вирахували. Чоловіка, який спричинив пожежу на території у кілька тисяч квадратних метрів, притягнуть до відповідальності.

Із 25 пожеж, які сталися 11 квітня, 20 було на відкритій території. Всього за добу вигоріло 22 гектари сухої трави у Волочиському, Городоцькому, Деражнянському, Дунаєвецькому, Кам’янець-Подільському, Красилівському, Полонському, Славутському, Старокостянтинівському, Теофіпольському, Хмельницькому, Чемеровецькому районах. Горіло також в обласному центрі та Ізяславі.

Протягом понеділка, 12 квітня, на Хмельниччині зафіксували уже 32 пожежі різного характеру, з них 21 – на відкритій території. Вигоріло понад 15 гектарів сухої трави.

Палала суха трава на Білогірському, Волочиському, Городоцькому, Деражнянському, Ізяславському, Кам’янець-Подільському, Красилівському, Летичівському, Славутському, Теофіпольському, Шепетівському, Хмельницькому районах, у містах Ізяслав та Шепетівка.

Одна з пожеж виникла учора поблизу села Китайгород на Кам’янеччині.

Поки вогнеборці гасили пожежу, яка встигла поширитися на значну площу, інспектори ДСНС встановили особу палія. Своїми діями чоловік спричинив пожежу, що розповсюдилась на площу понад 7 тисяч квадратних метрів.

На порушника склали протокол та притягнуть до відповідальності. За спалювання сухої рослинності законодавством передбачається покарання: штраф у розмірі від 3060 грн до 6120 грн, а в разі особливо тяжких наслідків — кримінальну відповідальність.

У рятувальників нагадують про відповідальність, яка очікує на паліїв сухої рослинності. Це відео обов’язкове до перегляду!

За інформацією ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter