Новини
Офіційно

Дві третини юросіб області зареєстровані в Хмельницькому районі

На обліку в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) по Хмельницькій області станом на 1 квітня перебувало 30718 юридичних осіб. Найбільша кількість – 20783 юросіб – зареєстровані в Хмельницькому районі; у Кам’янець-Подільському – 5490, у Шепетівському – 4445 суб’єктів.

За січень-березень в ЄДРПОУ області взяли на облік 336 нових юросіб. Найбільша кількість суб’єктів створена у сфері діяльності адміністративного та допоміжного обслуговування (16%), державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування (15%), оптової та роздрібної торгівлі (12%), а також у сільському, лісовому та рибному господарствах (10%).  

Водночас з початку року зняті з обліку 97 юридичних осіб. Серед ліквідованих 64% становили органи державної влади, організації (установи, заклади).

Загалом в області найпоширенішими організаційними формами суб’єктів економіки залишаються товариства з обмеженою відповідальністю – 8,6 тисячі (28% у загальній сукупності юридичних осіб), приватні підприємства – 5,6 тисячі (18%), органи державної влади, організації (установи, заклади) – 3,8 тисячі (12%), поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

У створенні суб’єктів господарської діяльності області брали участь 928 іноземних засновників із 74 країн світу. Найбільша кількість підприємств створена за участю іноземних засновників РФ – 11%, Польщі – 10, Туреччини – 9 та Німеччини – 6%.

Автор: Костянтин Зварич

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter