Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині замість ремонтувати автошляхи дорожники прибирають сміття

Через несвідомих “господарів” та водіїв, які перетворили узбіччя доріг на стихійні сміттєзвалища, працівники дорожніх служб Хмельниччини змушені займатися прибиранням, замість того, аби ремонтувати дороги, тобто виконувати свої прямі обов’язки.

До робіт з весняного експлуатаційного утримання доріг державного значення на території Хмельницької області, крім прибирання залишків життєдіяльності подолян (і, напевне, не тільки їх) входить також прибирання наносного ґрунту, зняття дорожніх знаків зимової тематики, ремонт автопавільйонів та аварійний ямковий ремонт.

Через стихійні сміттєзвалища побутових та промислових відходів, особливо на в’їздах та виїздах з населених пунктів, дорожники після зими фіксують значне погіршення стану прилеглих до доріг територій.

Днями прибирали дорожники узбіччя на автошляхах Хмельниччини: Т-23-08, Т-23-05, Т-23-14, Р-48

Як зазначають у Службі автомобільних доріг, таку ситуацію можна спостерігати на усіх дорогах України.

Працівники підприємств з обслуговування доріг систематично ліквідовують несанкціоновані сміттєзвалища, витрачаючи фінансові ресурси не на покращення стану доріг, а на прибирання сміття, яке залишають жителі краю та учасники дорожнього руху,повідомляють у САД.

Тож аби ремонти доріг починалися вчасно, а працівники дорожніх служб не виконували не притаманну їм роботу, Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області звертається до водіїв та жителів населених пунктів області з проханням дотримуватися правил поводження з побутовими відходами у смугах відводу автомобільних доріг, на узбіччях, зупинкових майданчиках та у місцях відстою автотранспорту.

Читайте також: До Великодня у Городку сміття вивозитимуть безкоштовно

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter