Новини
Спорт

Хмельницькі спортсмени отримали грошові сертифікати

Переможці чемпіонату Європи Аліна Марущак та Дмитро Чумак та їхні тренери отримали від міського голови сертифікати на одноразову грошову виплату. Хмельницький у збірній на чемпіонаті представляли троє спортсменів. В результаті Україна у командному заліку здобула 4 «золота».

Нагадаємо, 24-річна українка Аліна Марущак стала чемпіонкою Європи з важкої атлетики у ваговій категорії до 81 кілограма. Український важкоатлет Дмитро Чумак виграв “золото” чемпіонату Європи у ваговій категорії до 109 кілограмів – за сумою двоборства він підняв 407 кг. Вага до 109 кілограмів – олімпійська, тому результат “Євро-2021” буде врахований в олімпійській кваліфікації.

Для того, щоб отримати олімпійські ліцензії, вимушені були брати участь у змаганнях у Росії. Такі вимоги поставила Міжнародна федерація. І дуже приємно, що Дмитро Чумак, який сьогодні є кандидатом на олімпійську медаль, успішно виступив на цих змаганнях, виборов золоту нагороду і отримав олімпійську ліцензію, – розповів начальник управління молоді та спорту Сергій Ремез.

Пишаємося щоразу, коли наш гімн грає під час нагородження на змаганнях такого рівня! Ми запровадили матеріальну мотивацію за такі результати, бо впевнені, що спорт потрібно підтримувати і популяризувати. Дуже сподіваємося, що матимемо медалі й на прийдешніх Олімпійських іграх, – сказав під час вручення сертифікатів міський голова.

Цього року Хмельницька міська рада запровадила нову премію для спортсменів – переможців міжнародних і світових змагань.

Грошові винагороди за високі спортивні результати на змаганнях міжнародного рівня виплачуються спортсменам (командам), які зайняли перше-третє місце у складі збірних команд України на офіційних міжнародних змаганнях з олімпійських видів спорту, неолімпійських видів спорту, які входять до програми Всесвітніх ігор, Всесвітніх ігор з єдиноборств, Всесвітньої шахової олімпіади тощо, а також тренерам (тренерам-викладачам), які брали безпосередню участь у підготовці спортсмена (команди) призерів та які готували їх не менше 2 років до дати виконання результативних показників, – повідомляють у Хмельницькій міській раді.

Аліна Марущак та Дмитро Чумак отримують одноразову виплату – по 15 тисяч гривень. Їхні тренери – отримують по 7,5 тисячі гривень. Крім того, вони є стипендіатами міського голови, і отримують щомісячну премію, як кращі спортсмени минулого року. Крім того, Дмитро Чумак є одним з трьох спортсменів, які отримують ще одну щомісячну премію, 10 тисяч гривень, як спортсмен передолімпійського циклу, який має ліцензію на Олімпіаду, – прокоментував міський голова.

Наразі обоє спортсменів почали підготовку до Чемпіонату світу. У липні Дмитро Чумак представлятиме Україну на Олімпійських іграх в Токіо.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter