Новини
Бізнес

Майже 700 підприємців Хмельниччини застосовують РРО у смартфоні

За інформацією управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Хмельницькій області на сьогодні підприємці краю зареєстрували 694 програмних реєстратори розрахункових операцій.

У реєстрі програмних реєстраторів розрахункових операцій ДПС України обліковуються 64 юридичні особи. Ще 630 приватних підприємців області також обрали сучасний бізнес – формат для ведення підприємницької діяльності на спрощеній системі оподаткування.

Отож податкова служба області вкотре запрошує підприємницьку спільноту Хмельниччини активно підтримувати ініціативу ДПС України та використовувати зручні та інноваційні податкові сервіси, які допоможуть бізнесу розвивати виробництво, якісні послуги і торгівлю.

Переваги програмних РРО:

  • вільний вибір для суб’єкта господарювання;
  • відсутність посередників (еквайєра, ЦСО);
  • онлайн реєстрація в контролюючому органі;
  • пристосовність до будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android;
  • виключно електронний документообіг;
  • безкоштовність (програмне рішення ДПС).

У податківців нагадують: з 1 січня 2021 року використання РРО стало обов’язковим для ФОП платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я; реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння та ін.

Новації у сфері застосування РРО спрямовані, перш за все, на захист легального бізнесу та виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків та безконтрольного обігу товарів. Встановити Програмні РРО  можливо на смартфон, планшет, комп’ютер чи інший пристрій, який має ОС Android та Windows підключений до інтернету.

За інформацією ГУ ДПС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter