Новини
Офіційно

Виробництво яєць на Хмельниччині зменшується

Господарства всіх форм власності протягом першого кварталу отримали 182,0 мільйона яєць, що на 13,2 відсотка менше, ніж за січень-березень минулого року. Причому у приватних господарствах зібрали 31,8 мільйона штук, що відповідає показнику минулого року, натомість падіння в агроформуваннях становило 15,6 відсотка: отримали 150,2 мільйона яєць.

Ця тенденція спостерігається в області впродовж усіх останніх років. Так, минулоріч свійські птиці області знесли на 5,3 відсотка яєць менше, ніж позаторік. Вперше за останній час ми впали нижче психологічної межі у мільйон штук: зібрано 973,0 тисячі.

У 2019-му отримали 1027,2 мільйона яєць при скороченні на 5,7 відсотка. У 2018-му падіння було ще більшим – 16,7 відсотка. А ще п’ять років тому область збирала 1641,1 мільйона штук, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Тобто за останні п’ять років виробництво яєць зменшилося майже вдвічі. Й падіння триває цьогоріч. З такими темпами незабаром на Великдень не буде чого фарбувати.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter