Новини
Кримінал

Бізнес на елітній коноплі намагався налагодити хмельничанин

У дачному будинку неподалік обласного центру чоловік створив умови для вирощування коноплі. Подбав також про рекламу свого товару та захистився від непроханих гостей за допомогою системи спостереження.

Незаконну діяльність 33-річного хмельничанина припинили днями правоохоронці, навідавшись з обшуками до його помешкання в обласному центрі та у дачному будинку неподалік нього. Попри те, що чоловік обладнав територію дачі по периметру камерами відеоспостереження, аби ніхто не зміг захопити його зненацька, правоохоронцям, схоже, таки вдалося це зробити.

Під час санкціонованих обшуків у “бізнесмена” вилучили низку речей, які вказують на його злочинну діяльність – пакувальні матеріали, розраховані на 810 доз, насіння коноплі, обладнання для вирощування нарковмісної рослини елітного сорту методом гідропоніки. Також знайшли правоохоронці зброю для відстрілу гумових куль, походження якої мають ще встановити.

Як розповіла начальниця сектору комунікації ГУНП у Хмельницькій області Інна Глега, до ведення свого злочинного бізнесу хмельничанин добре підготувався. Вклав близько 50 тисяч гривень в обладнання для вирощування рослини: добрива, лампи, зволожувачі повітря та датчики контролю вологості й температури повітря. Створив спеціальний телеграм-канал, через який планував продавати свій товар. Попередньо почав рекламувати свої послуги в інших подібних спільнотах, шукаючи майбутніх покупців. Надрукував рекламні листівки, за допомогою яких також мав намір залучати “до співпраці” клієнтів.

За фактом події проводиться досудове розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 307 та ч. 2 ст. 310 ККУ. Питання щодо оголошення підозри та обрання запобіжного заходу буде вирішуватися за результатами проведених експертиз.

За інформацією поліції Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter