Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині підрядник зробив ямковий ремонт від Голоскова до кордону з Вінниччиною

На Хмельниччині у рамках програми “Велике будівництво” триває реконструкція ділянки дороги М-12 “Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка”. Її виконує турецьке підприємство “Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret ve Sanayi A.S.”. Замовник робіт – Державне агентство автомобільних доріг України. Наразі підрядник вже провів ямковий ремонт до межі з Вінниччиною.

На ділянці у колишньому Летичівському районі активно тривають земляні роботи. Здійснюють підготовку до шарів основи, шарів асфальтобетонного покриття  на окремих відрізках. З власної ініціативи, хоча міг цього і не робити, турецький підрядник виконав ямковий ремонт від Голоскова до межі з Вінницькою областю. “Onur” –  відповідальна компанія з якісними показниками роботи. Вони обслуговують не одну дорогу, – прокоментувала в ефірі каналу “Nagolos TV” фахівчиня зі зв’язків з громадськістю Служби автодоріг в області Юлія Манзяк.

Також вона додала, що дорога там наразі не ідеальна, але проїхати без ризику залишити на узбіччі колеса цілком можна.

Відрізок дороги М-12 у напрямку Вінниччини – одна з найпроблемніших ділянок на Хмельниччині. Спочатку відновленням шляху тут мав займатися китайський підрядник «Сіньцзянь Комюнікейшн Констракшн Ґруп». Саме це підприємство у 2017 році виграло тендер на реконструкцію та капітальний ремонт дороги від села Голосків до межі Хмельницької та Вінницької областей. Кошти на проєкт – понад 38 мільйонів доларів – виділив Міжнародний банк реконструкції та розвитку. Очікувалося, що відновлення завершиться восени 2019 року. Проте вже у червні 2019-го угоду з китайцями розірвали, а у травні 2020-го визначили нового підрядника – турецьку компанію. 

З  тією ділянкою ситуація така, тому що вона є частиною міжнародного транспортного коридору з великим автомобільним потоком.  Там, як і на більшості автошляхів України, порушені міжремонтні терміни. Китайці не завершили, тому що не змогли виконати взяті на себе зобов’язання. Не варто тут шукати якісь підтексти, пов’язані з корупційною складовою. Вони просто технічно не були готові до такого обсягу робіт, – коментує Юлія Манзяк.

На цій же ділянці підрядник  “Волинська містобудівельна компанія” ремонтує  міст через р. Південний Буг. У 2021 році траса М-12 має бути цілком відремонтована на всій протяжності Хмельницької області. Вже в оновленому стані вона  стане частиною проєкту “Дорога Єдності М-30”. Шлях  з’єднає захід та схід країни до 30-річчя незалежності України.  

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter