Новини
Старокостянтинівська міська

У Старокостянтинові висадять майже півтори сотні сакур

Екзотичні дерева вже прямують до міста, а комунальники тим часом готують місця, де вони ростимуть. От тільки мешканці міста не дуже задоволені тим, де саме планують у місті розташувати саджанці.

Про висадку сакур на вулиці Князя Острозького у Старокостянтинові вперше заговорили ще наприкінці 2019 року. Тоді йшлося про те, що центральну вулицю планують розширити, для чого зріжуть близько сотні каштанів, а натомість згодом посадять екзотичні сакури. Не всім містянам такі плани сподобалися. Зокрема, як зазначали старокостянтинівці, заплановані на нові дерева кошти (тоді йшлося про 384 тисячі гривень з міського бюджету) можна було би спрямувати на інші цілі. Мешканці будинків, розташованих на вулиці Князя Острозького, непокоїлися, що після зрізання дерев їм не буде чим дихати, а збільшення інтенсивності руху на розширеній дорозі спричинить появу тріщин у старих будинках.

Попри це, через півтора року у місті таки почали готувати місця для висаджування майбутньої екзотики. Поки 147 дерев дістаються до Старокостянтинова, на центральній вулиці міста кипить робота.

Висадять сакури з двох боків вулиці – від Нового універмагу і до Меморіального комплексу.

Як і планували, продовжуємо реконструкцію центральної вулиці. Висадимо сакури, проведемо заміну каналізаційних мереж, а далі – розширимо та облаштуємо дорогу. Розпочали із висадки сакур, бо хочемо встигнути до їх цвітіння, – розповів журналістам сайту Starkon.city міський голова Микола Мельничук.

“Краще парк, ніж сакури”

Містяни тим часом продовжують критикувати ідею з сакурами. Цього разу людям не до душі місце, де планують розташувати дерева, адже ями копають просто посередині пішохідної зони.

Містяни пишуть:

Пішоходам скоро доведеться літати по повітрю! Посадіть сакури в сквері Шевченка, щоб можна було ними милуватися в тиші, а не під гул машин і дихати вихлопними газами!

Забрали частину хідника в пішоходів під сакури, під якими влітку не сховаєшся від сонця, розширюють дорогу для автомобілів. Рівень безпеки на дорогах у місті явно “зросте”.

Найбільше сподобалось в діях цих садівників, довбуть асфальт, щоб посадити сакуру. Ну, там, де бруківка, розібрали-зібрали, а як бути з тією частиною вулиці де бруківки нема?

Також на думку мешканців міста, замість висаджувати сакури на тротуарі, краще було би розбити у місті новий парк.

До слова, новий парк у місті таки має з’явитися. Минулого року містянам навіть показали, які він виглядатиме. Щоправда, і цей проєкт піддали критиці – на думку мешканців міста у новому парку заплановано надто багато бруківки та надто мало дерев.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter