Новини
Екологія

На Хмельниччину знову привезли чуже сміття

Мешканці Старокостянтинова вкотре зафіксували на місцевому полігоні вантажівку, яка вивантажувала сміття, ймовірно, привезене з Львівщини.

Епопея з протистоянням мешканців Старокостянтинова та чужих вантажівок, які регулярно привозять на місцеве сміттєзвалище тонни непотребу, триває вже не перший рік. Власне, від львівського сміття, яке влада міста Лева не має де вже складувати у себе, тому розвозить по всій Україні, страждають не лише старокостянтинівці, а й мешканці інших населених пунктів Хмельниччини. Подекуди водії ваговозів скидають свій вантаж у не зовсім пристосованих для цього місцях, тож прибирати його доводиться силами та коштами місцевих громад.

Проте у Старокостянтинові, схоже, ця питання є найболючішим, адже саме тут чужий завезений непотріб фіксують найчастіше. Мешканці міста намагалися всіляко боротися зі сміттям зі Львова, навіть вдавалися до кардинальних дій.

Але ще у 2017 році озвучувалася інформація про те, що у влади міста з владою Львова є домовленість щодо розміщення побутових відходів на місцевому сміттєзвалищі. Тож містянам залишається лише фіксувати нові випадки та обурюватися в коментарях.

Черговий “львівський привіт” отримали на старокостянтинівському сміттєзвалищі сьогодні вранці.

23 квітня. 9 година ранку. Старокостянтинів. Сміттєзвалище. Розвантажується львівське сміття,написали у групі Старокостянтинів небайдужий” та супроводили допис фотопідтвердженням.

Як зазначають у коментарях містяни, чуже сміття привозять на сміттєзвалище регулярно. Хіба що минулого року під час локдауну на деякий час вантажівки припинили курсувати на полігон, проте нещодавно знову їхні візити знову відновилися.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter