Новини
Події

У Хмельницькому на місці викорчуваного саду облаштували новий сквер (ФОТО)

До 35-х роковин Чорнобильської трагедії надзвичайники Хмельниччини облаштували сквер Героїв Чорнобиля. Символічно, що розташовується він на початку вулиці, яка має однойменну назву.

Нагадаємо, про зниклі дерева на вулиці Героїв Чорнобиля хмельничани повідомили у соцмережах в останній день березня. Тоді хтось із мешканців прилеглих будинків виклав у соцмережі фото, на якому було видно пеньки, які залишилися замість двох десятків дерев. Хто і для чого тоді зрізав колишній сад (так його назвали хмельничани – ред.), було незрозуміло.

Минуло три тижні, і таємниця розкрилася. Як повідомили на сторінці у Фейсбук 1 Державної пожежно-рятувальної частини, на цьому місці надзвичайники облаштували сквер на честь вшанування подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Саме з цього місця 9 травня 1986 року в зону Чорнобильської аварії за тривогою була відправлена перша група із 60 вогнеборців на десяти пожежних автомобілях. Вони працювали там до 24 травня. Загалом, із 1986 року до 1989 року 132 працівники пожежної охорони Хмельниччини брали участь у ліквідації наслідків аварії, – йдеться у повідомленні.

У рятувальників зазначають, що викорчувані дерева були старі та засохлі.

Замість них на звільненій території висадили яблуні, сакури, самшит та троянди, вимостили бруківкою доріжки.

Окрасою скверу став герб ДСНС, викладений мозаїкою.

Це гарна пам’ять про тих, хто загинув. І, разом з тим, вогнеборці дбають про довкілля. Щовесни алея буятиме пахучими квітами сакури, а влітку буде густо яскравіти барвистими трояндами, – зазначають у рятувальників.

За інформацією ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter