Новини
Хмельниччина туристична

У Кам’янці туристичний сезон відкрили онлайн

Відкриття туристичного сезону у Кам’янці-Подільському, розраховане на три дні, 23-25 квітня, як і минулого року, проходить у віддаленому форматі.  Цьогоріч головне гасло сезону – «Кам’янець ЕКО», тому більшість подій присвячена саме цій тематиці.

Туристичний потенціал міста містяни презентували у проморолику «Кам’янець фестивальний 2021», в якому розпланували події на декілька місяців наперед.

Кам’янець – фестивальне місто. Щороку їх тут традиційно проходить близько 40, з них 20 мають статус міжнародних. Попри карантин, у місті таки сподіваються, крім вже традиційних фестивалів, показати туристам і нові проєкти. Якщо доведеться – то в режимі онлайн. Відстежувати події можна на сторінці Kamianets travel у Фейсбуці.

Так, на сьогодні у віддаленому форматі запланували проведення фестивалю «Історичний пікнік».

В рамках фесту з 11.00 через сторінку у Фейсбук Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника можна було поспостерігати за роботою  майданчиків експериментальної археології. До прикладу, подивитися, як варять дьоготь

та самогон

Також у програмі – експерименти з каліграфією, фарбуванням тканин та презентація похідної кузні.

Битви, пісні та їжа

За словами директора музею Олександра Заремби, що у серпні планують провести «Останню столицю», під час якої відтворюватимуть бої, паради бронетехніки, військовий табір тощо.

На кінець вересня у музеї мають плани щодо відзначення 400-річчя Хотинської битви. Основною локацією для історичної реконструкції буде Хотин, проте частину подій планують перенести на вулиці Кам’янця.

Також у серпні планують знову провести фестиваль «Республіка», який минулого року повернувся у місце свого народження – стіни фортеці. За словами Андрія Зоїна, організатори сподіваються, що фест відбудеться хоч і обмеженою кількістю глядачів, але з живими виступами артистів.

В рамках Дня міста у Кам’янці також сподіваються провести фестиваль вуличної їжі та реанімувати «ZAGATA Fest», який раніше відбувався на Руській брамі. А ще – мріють відродити «October Fest», аби повернути інтерес до локальної їжі та напоїв.

Час для польотів, кави та кіно

Щодо фестивалів повітряних куль, то цьогоріч у Кам’янці їх сподіваються провести два. В рамках Кубку Поділля у суботу, 22 травня, відбудеться реконструкція запуску першого аеростату в Кам’янці-Подільському на валах Нової фортеці. А на 30-річницю Незалежності України планують масове видовищне шоу з підняттям національного прапора України.

Фестиваль середньовічної культури «Форпост», який цьогоріч може пройти вдев’яте, планують на червень. У програмі – відтворення духу середньовічного життя, проведення лицарських турнірів, старовинних ремесел, занурення в атмосферу середньовічної музики. Фест планують провести на двох локаціях – у Старому замку та Руській брамі. Змінить і спрямування фестивалю. Якщо раніше він був молодіжним, то  цього разу орієнтуватимуться більше на сім’ї.

Також у планах туристичного сезону такі фестивалі:

  • оперного мистецтва та класичної музики «Опера в мініатюрі»;
  • «Кава&джаз», який поєднає в собі, відповідно, каву і музику;
  • театральна «Комора»,
  • кінофестиваль «Бруківка»
  • хореографічний «Радея-Dance»,
  • естрадно-гумористичний «Штрикало».

За матеріалами сайту Є

Нагадаємо, напередодні Вербної неділі у Кам’янці встановили кошик, де кожен охочий може взяти кілька освячених гілочок.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook