Новини
Інфраструктура

Хмельницький «Електротранс» закінчив фінансовий рік з найбільшими збитками

Дванадцять комунальних підприємств Хмельницького завершили фінансовий 2020-й рік зі збитками. 26 підприємств заробили 85 мільйонів гривень. З нульовим фінансовим результатом спрацювала муніципальна дружина. За незадовільне управління комунальними підприємствами на їхніх керівників чекають депреміювання та звільнення.

Понад 30 мільйонів гривень – з таким результатом завершила фінансовий 2020 рік Хмельницька міська лікарня. Це – один з найприбутковіших комунальних закладів міста. У переліку найкращих – інфекційна та міська дитяча лікарні, ПМСД №№1 і 2, «Хмельницькводоканал» та «Теплокомуненерго». Загалом за підсумками балансових комісій міської ради серед тих, хто вийшов у «плюс», – 26 підприємств.

Найзбитковішими минулого року були «Електротранс» (15 мільйонів 800 тисяч гривень), міський перинатальний центр (5 мільйонів 270 тисяч), МКП по утриманню житлових приміщень (2 мільйони 690 тисяч), КП «БРЕД» (1 мільйон 820 тисяч).

Ці чотири комунальні підприємства надали збиток в сумі 25 мільйонів 630 тисяч, що становить 85% від загальної кількості і суми збиткових підприємств, – прокоментував під час  розширеного засідання виконкому  завідувач відділу планування діяльності та стратегічного розвитку підприємств Едвард Тришневський.

Серед управляючих муніципальних компаній найкраще торік спрацювала УМК «Центральна». А от УМК «Озерна», якщо ситуація із наданням послуг та оплатою мешканців не покращиться, опиниться у фінансовій ямі.

Майже удвічі, до 5 мільйонів гривень, зросли збитки міського перинатального центру. Пов’язано це із забороною на планові операції та огляди під час карантину.

Міська комунальна аптека «Віола» – чи не єдине комунальне підприємство, де середня зарплата торік зменшилася, адже один із пунктів у міській лікарні довелося через ремонт закрити.

За підсумками фінансової діяльності менеджмент 11 комунальних підприємств визнано високим, 24 спрацювали незадовільно. Оцінювали рівень управління за 15 показниками.

Обов’язково передбачає напрацювання нових ідей і пропозицій стосовно вдосконалення роботи комунальних підприємств. Обов’язково передбачає депреміювання  та дисциплінарні стягнення для керівників, які провалюють фінансово-господарську діяльність. І у випадку, коли це приводить до критичних наслідків, то це так само має під собою звільнення, – прокоментував Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook