Новини
Офіційно

Промисловість Хмельниччини відновила зростання

Промисловість області після двох місяців відставання від торішніх показників почала відновлення. За підсумками першого кварталу 2021 року в порівнянні з січнем-березнем минулого промислове виробництво зросло на 2,8 відсотка. У березні, якщо порівняти з лютим, зростання становило 17,7 відсотка.

У добувній промисловості та розробленні кар’єрів досягнуто росту на 15,8 відсотка. Причому видобуто каменю дробленого 417,8 тисячі тонн, що більш ніж на третину перевищує показник першого кварталу минулого року.

Натомість у переробній промисловості в січні-березні виробництво продукції зменшилось майже на сім відсотків. Причому у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції зафіксовано падіння удвічі; у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – на 17,5 відсотка; виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності – на 18,2; виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 5,1, машинобудуванні – на 5,0. До прикладу, вершкового масла виготовили в першому кварталі 1768,5 тонн, що на чверть менше, ніж за перші місяці торік. Пшеничного та житньо-пшеничного борошна виготовили 15,2 тисячі тонн, що також на чверть менше.

Зростання на один-два відсотки у переробній сфері є лише в металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устаткування, а також в текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів. Скажімо, чоловічих комплектів і костюмів пошили 13,6 тисячі штук, зростання – 11,5 відсотка, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Традиційно не дуже позитивні показники промисловості «витягує» Хмельницька атомна: у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря індекс виробництва продукції в порівнянні з січнем-березнем становив 120,7 відсотка.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook