Новини
Освіта

У школи Хмельницької громади придбали нове навчальне приладдя

У школах Хмельницької громади оновлюють профільні класи. Цьогоріч з бюджету на це виділили 3 мільйони гривень. Зокрема, купують обладнання для кабінетів хімії та біології. Що саме потрібно для навчання — вирішували вчителі.

Про оновлення у навчальних закладах обласного центру та двох приєднаних сіл, днями розповів на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Олександр Симчишин.

Вчитися має бути цікаво і пізнавально. Наших школярів після повернення із «дистанційки» на очне навчання чекає несподіванка,написав очільник громади.  

Зокрема, до Хмельницького ліцею №15 привезли нове обладнання у кабінети хімії та біології. Під час вивчення саме цих предметів зазвичай проводять багато практичних та лабораторних робіт. Тож вчителі-предметники самостійно вирішували, що саме потрібно для уроків.

Педагоги впевнені – уроки хімії та біології стануть значно цікавішими. Багато уваги вчителі будуть приділяти саме практичним роботам. В тому числі – наданню першої медичної допомоги. Для цього є спеціальні манекени.

На закупівлю нового обладнання з бюджету громади цього року виділили 3 мільйони гривень – з розрахунку по 200 тисяч на заклад. Передбачили оновлення класів у 15 школах: СЗОШ 1, СЗОШ 6, СЗОШ 7, СЗОШ 8, ЗОШ 14, ліцей 15, ЗОШ 18, ЗОШ 21, ЗОШ 22, ЗОШ 24, НВК 7, СЗОШ 27, СЗОШ 29, Копистинський НВК, Пироговецький ліцей.

На ці кошти оновлювали обладнання профільних кабінетів, які вважали за необхідне. Радилися з педагогами, обирали для себе найкраще, – коментує директорка Департаменту освіти та науки ХМР Надія Балабуст.

У другому півріччі ще 16 шкіл та училищ отримають СТЕМ-класи вартістю майже 10 мільйонів гривень. А у сільські школи громади закуплять Smart-борди.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook