Новини
Суспільство

Хмельницькому бізнесмену суд замінив домашній арешт на особисте зобов’язання

Апеляційну скаргу захисника власника ТОВ «БРАВО», підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу України та частиною 1 статті 382 КК України, Хмельницький апеляційний суд задовольнив  частково.

Скасував ухвалу слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду від 16 квітня 2021 року та ухвалив нову: застосував щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та поклав на нього обов’язки прибувати за кожною вимогою слідчого, прокурора, суду, не відлучатися з населеного пункту, в якому проживає, без дозволу слідчого, прокурора, суду й повідомляти їх про зміну місця проживання і роботи.

Строк дії запобіжного заходу – по 2 червня 2021 року.

Нагадаємо, Віктора Вікарчука, власника хмельницького ТОВ «БРАВО» підозрюють в тому, що він, попри рішення суду за позовом ГУ ДСНС у Хмельницькій області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду шляхом повного зупинення експлуатації будівлі ТОВ до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, продовжує здійснювати діяльність.

Крім цього, ТОВ  та ПП, засновником та кінцевим бенефіціарним власником яких є підозрюваний, відповідно до статутів, зобов’язані забезпечувати санітарно-гігієнічні норми і вимоги щодо захисту здоров’я працівників та населення. Однак, діючи умисно, з метою та мотивів безперервного отримання прибутку від діяльності підприємства, бізнесмен порушив норми законодавства й вимоги нормативних актів, спрямованих на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, що завідомо могло спричинити поширення захворювання.

16 квітня 2021 року Хмельницький міськрайонний суд частково задовольнив клопотання слідчого: застосував щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 23.00 до 6.00 наступного дня. Ухвалу слідчого судді оскаржив захисник підозрюваного.

Повний текст ухвали ХАС з мотивами суду в справі № 686/28367/20 буде проголошено 30 квітня о 10.00.

Що ж до директора розважального закладу, якому також було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, то його справа в Апеляційному суді ще не розглядалася.

Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією пресслужби Хмельницького апеляційного суду

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook