Новини
Суспільство

Власника зоокуточка у Хмельницькому оштрафували за неналежне утримання тварин

Хмельничанин, який прихистив чимало диких тварин, постраждалих від людей, неодноразово звертався у парки та заповідники, аби прилаштувати ведмедів, яких змушений утримувати у клітках на території зоокуточка. Проте скрізь отримав відмову. Тепер сподівається: там, де не пішли назустріч пересічному громадянину, змушені будуть зробити це на вимогу суду.

Із козою та лелекою у Держекоінспекцію прийшов керівник хмельницького реабілітаційного центру для тварин Сергій Пальохін. Чоловік каже: такі дії спровокували звинувачення, які надходять на його адресу та стосуються нібито неналежних умов проживання ведмедів та їх незаконного розведення.

Представники екоінспекції днями провели перевірку реабілітаційного центру для диких тварин. В результаті наполягають на зміні умов утримання бурих ведмедів. Керівник, отримавши припис, обурений: каже, його збираються покарати незрозуміло за що.

Після того, як я забрав цих ведмедів з цирку, з маленьких кліток, я постійно звертався у всі державні парки, де можуть утримуватися такі тварини. І скрізь отримував відмову. За що я повинен платити штраф? Робиш добру справу, допомагаєш тваринам, звертаєшся у заповідники, а вони не можуть прийняти, – розповідає Сергій Пальохін.

За словами представників Держекоінспекції, вони наполягатимуть і надалі на передачі тварин у відповідні заклади.

Буде складений акт перевірки, внесений припис та складений протокол, який піде до суду. Судом буде прийняте рішення про конфіскацію ведмедів та передачу їх в один із спеціалізованих парків. Такий у нас план. І паралельно будемо домовлятися з керівництвом цих парків, аби якнайшвидше прийняли цих ведмедів, – каже начальник Держекоінспекції у Хмельницькій області Андрій Мартинов.  

А от Сергій Пальохін наголошує: вже неодноразово звертався у заповідник «Синевір», але поки відповідь залишається невтішною. А у приватні руки віддати тварин – ризиковано. Тож зробить, що у його силах, аби дотриматися усіх норм закону та принципів моралі.

Вже не я напряму, як людина, звернувся і отримав відмову, а це вже буде рішення суду, – каже власник зоокуточка.

Вже не перший рік зоозахисники Хмельниччини звертаються з проханнями виділити ділянку для створення відповідних умов утримання тварин. Щоправда, поки ідею не підтримують. А тим часом у зоокуточок потрапляють постраждалі від полювання, підпалів трави та людських знущань дикі тварини.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook