Новини
Суспільство

Дикі тварини хмельницького реабілітаційного центру потребують підтримки

У хижаків, які мешкають у хмельницькому зоокуточку, харчів достатньо, натомість крупи та сіна для травоядних – обмаль.

Під час карантину хмельницький центр реабілітації диких тварин на вул. Західно-Окружна зачинений для відвідувачів. Раніше цей зоопритулок існував на благодійні пожертви, а зараз для його мешканців настали скрутні часи. Для хижаків запасів вистачає, натомість травоїдним у зоокутку просять допомогти.

Наразі у реабілітаційному центрі утримуються 150 тварин. Серед них – курдючний баран, 6 гірських та ще 9 звичайних кіз, 6 плямистих оленят, 8 карликових овець, 2 поні, лама, а також численні голуби, лелеки,  качки, фазани. Кілька тижнів тому тут з’явилися і 2 яки.

Раніше їх використовували для виступів у цирку. Але потім яки стали непотрібними, і господар вирішив здати їх на м’ясокомбінат. Люди про це дізналися і повідомили мені. А я домовився, щоб тварин віддали у центр. Також літні жителі віддали нам своїх кіз, бо зараз не можуть їх утримувати, – розповідає керівник громадської організації «Зоозахист» , при якій створений центр реабілітації диких тварин, Сергій Пальохін.  

Саме для таких звірів не вистачає корму. Переважно їх годують сумішшю  таких круп як овес, пшоно, ячмінь. Не зайвими будуть і сіно з соломою. За роки існування реабілітаційного центру така ситуація з харчами для тварин сталася вперше.

Нині у зоокутку живуть і тварини-м’ясоїди. Корму для них вистачає, запевняє Сергій Пальохін. У центрі перебувають також тварини, які постраждали під час лісових пожеж вздовж Південного Бугу. Це сильно травмований та сліпий собака-вовк, три лисиці й лелека. А от несуттєво обпечених вогнем їжачків та білочок вже пролікували та відпустили.

Нагадаємо, реабілітаційний центр для диких тварин у Хмельницькому існує вже шість років. Першими його мешканцями стали мавпа та лев Амур, від якого відмовився дресирувальник. Згодом у царя звірів з’явилася подруга – левиця Тіара, залишена цирком. У пари щороку з’являється потомство. Вшосте левиця народила трьох малюків на Великдень.

За словами Сергія Пальохіна, наразі в облдержадміністрації вирішується питання про виділення земельної ділянки поблизу Хмельницького площею 9 гектарів для облаштування кращих умов диким тваринам.

Охочі  допомогти центру кормом для травоїдних можуть звертатися за номером 096-787-81-16.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter