Новини
Дозвілля

Міста Хмельниччини прикрасили до Великодня (ФОТО, ВІДЕО)

Тривалі вихідні – гарний привід погуляти, подихати свіжим повітрям та залишити на згадку фото з Великодніх фотозон, які цього року облаштували у містах та селищах Хмельниччини.

Через карантин подоляни обмежені у розвагах, до яких звикли, у травневі вихідні, що їх цього року є підряд аж чотири. Єдине, що може втішити мешканців області – це фотозони, які цього року активно встановлювали у великих містах та малих селищах.

У деяких місцевих спільнотах виклали фото та відео прикрашених населених пунктів.

Ярмолинці

Як облаштовували святкову локацію у селищі, відзняли на відео…

…та показали на фото.

Красилів

Мешканці міста до свята почали готуватися заздалегідь. Акція «Прикрасимо Великоднє дерево» стартувала у громаді ще на початку місяця, тож долучитися до неї могли всі охочі. І, як і планувалося, у Чистий четвер, у міському парку відпочинку розквітло писанкове дерево.

До прикрашання великоднього дерева долучилися вихованці дитячих садочків, учні шкіл, працівники установ та організацій міста, усі бажаючі,зазначають у міській раді.

Чемерівці

На центральній площі Чемеровець встановили Великоднє дерево, пасхальну корзину та писанки.

Роботи здійснили працівники Будинку школярів, Чемеровецької дитячої художньої школи, КП «Комунсервіс». Дві з писанок створила майстриня Ліана Поплавська, яка виготовила їх у техніці макраме. Каркас виготовив майстер по металу з села Юрківці Олександр Ковальчук,розповідають у пресслужбі Чемеровецької територіальної громади.

Та додають, що особливо гарно площа виглядає у вечірній час, коли працює підсвітка писанок та вербових котиків.

Нетішин

Також у Чистий четвер, напередодні Великодня, у місті енергетиків на центральній площі перед адміністративною будівлею виконкому встановили триметрову світлодіодну писанку. Протягом свят вона щовечора запалюватиме свої вогні.

Ця конструкція була зроблена у 2017 році місцевим підприємцем Павлом Гуком. Для її виготовлення було використано близько 3000 світлодіодів,нагадують у пресслужбі виконкому Нетішинської міської ради.

Кам’янець-Подільський

Святково прибрали у місті вулицю Соборну, прикрасивши не лише землю, а й дерева та продовживши еко-тему, під гаслом якої проходитиме цього року у місті туристичний сезон.

Ці фотозони – невеличкий подарунок кам’янчанам та нашим гостям. Їх виконували за допомогою наших школярів, активних кам’янчан, без залучення додаткових коштів з бюджету. Ви знаєте, що відкриття туристичного сезону відбулось у стилі “еко”. Ця ідея продовжена і тут. Прикрашені великодніми писаночками дерева, фотозона з природних матеріалів, які вже знаю, що сподобались діткам і, звичайно, кошик з пасочкою і яєчками, – прокоментував міський голова Михайло Посітко.

Хмельницький

Мешканці обласного центру цього року залишилися без традиційного та вже звичного Великоднього ярмарку. До останнього у місті сподівалися, що область вийде з червоної зони, і підприємці зможуть вийти на ярмарок хоча б в альтернативному варіанті. Проте дива не сталося.

Тож все, що мають на Великдень містяни – фотозони, частину яких вже встигли побачити та оцінити раніше.

Як і в інших містах області, головними принадами фотомайданчика є ілюміновані писанки, одна з яких встановлена на тому місці, де зазвичай на новорічно-різдвяні свята височіє головна ялинка міста.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook