Новини
Інфраструктура

У Старокостянтинові планують збільшити вартість проїзду у транспорті

Протягом місяця містяни можуть подавати пропозиції та зауваження, які можуть бути враховані при прийнятті остаточного рішення. Здорожчати проїзд у громадському транспорті має з 1 липня.

Офіційний документ, в якому йдеться про встановлення вартості проїзду пасажирів на міських маршрутах загального користування опублікований на офіційному сайті виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради у розділі «Регуляторна політика».

Як йдеться у документі, рішення про підвищення вартості проїзду у виконкомі прийняли, розглянувши звернення Старокостянтинівської міської спілки пасажирських перевізників, з метою забезпечення стабільної прибуткової роботи перевізників та надання якісних послуг населенню.

Вартість проїзду у міському пасажирському транспорті (крім таксі) виконавчий комітет пропонує встановити у розмірі 8 гривень. Для школярів (крім учнів шкіл, які проживають в мікрорайоні “Вокзал ІІ”) та учнів Старокостянтинівського професійного ліцею на період навчального року (крім неділі) – у розмірі 4 гривні.

Пропозиції та зауваження для врахування при прийнятті рішення в письмовому вигляді надсилати до 6 червня 2021 року на адресу виконавчого комітету міської ради м. Старокостянтинів, вул. Острозького, 70, e-mail: starkon_gkh@ukr.net, – йдеться у повідомленні.

До цього, з 1 січня 2019 року, вартість проїзду у громадському транспорті Старокостянтинова коштував для дорослих – 6 гривень, для школярів – 3 гривні.

Нагадаємо, у Хмельницькому також планували підняти тарифи на перевезення у громадському транспорті: до 5,5 гривні у тролейбусах, до 8 гривень – в автобусах та маршрутках. При цьому власники електронних квитків мали б платити менше, ніж ті, хто розраховувався б готівкою. Наразі йдеться про те, що з 1 червня в обласному центрі планують повністю перейти на безготівкові розрахунки у транспорті. Проте для цього потрібно, аби е-квитки придбали щонайменше 20 тисяч потенційних пасажирів.

Тим часом у виконкому Славутської міської ради повідомили, що від учора, 1 травня, тимчасово припиняється рух автобусів 2/1 та 3/1. Причина – перевізник відмовляється здійснювати перевезення через зниження пасажиропотоку та збитковість маршруту.

Рух автобусів по цих маршрутах буде здійснюватись за графіком руху 1, 2/2, 3/2, 4/2 та 5/1, – йдеться у повідомленні.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook