Новини
Офіційно

Кам’янець-Подільський район – лідер із зарплатних боргів на Хмельниччині

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати (по юридичних особах, активних з початку року, із урахуванням цензу за кількістю найманих працівників) протягом березня зросла на 3,8 мільйона й на 1 квітня становила 17,4 мільйона гривень.

На Кам’янець-Подільський район припало понад дві третини боргу – 12,1 мільйона гривень. У Хмельницькому районі завинили працівникам 5,2 мільйона, у Шепетівському – лише 70 тисяч.

Вчасно не отримали заробітну плату 1,1 тисячі працівників. Кожному з них не виплачено в середньому по 15870 гривень, що на третину більше від середньої заробітної плати за березень поточного року.

За видами економічної діяльності найбільша сума заборгованості припадала на промисловість (69,6 %) та будівництво (20,1 %). Окрім того,  освітянам не сплачено 430,8 тисячі гривень, у сфері здійснення операцій с нерухомим майном – 335 тисяч, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області. Аграріям, лісівникам і рибалкам заборгували 544 тисячі гривень.

Цьогорічна тенденція із заборгованістю повертає нас на десяток років у минуле. Ще в далекому 2013 році борг перед працівниками становив 14,8 мільйона, а потім за чотири роки скоротився до двох мільйона станом на початок 2017-го. Потім він коливався від 5,4 до 13,3 мільйона. А цього року – б’є рекорди.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook