Новини
Бізнес

Очільник Хмельниччини відвідав два заводи у Старокостянтинові

Днями голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій перебував з робочою поїздкою на Старокостянтинівщині. Під час візиту очільник області побував на будівництві олійноекстраційного заводу, а також відвідав місцевий молочний завод.

ТОВ «Старокостянтинівський олійноекстраційний завод» – один із найбільших інвестиційних проєктів, що реалізується на Хмельниччині. Як зазначають у пресслужбі Хмельницької ОДА, він є прикладом ефективної співпраці обласної влади та бізнесу.

Будівництво Старокостянтинівського ОЕЗ стартувало у 2019 році на базі діючого елеватора “Кернел”. Обсяг залучених інвестицій становить 130 мільйонів доларів. Вводити в експлуатацію завод планують у дві черги: елеваторний комплекс має запрацювати у I півріччі поточного року, другу чергу, власне, сам завод, планують запустити наприкінці 2021 року.

Очікується, що на підприємстві, яке спеціалізуватиметься на перероблюванні соняшника, сої та ріпаку, за рік перероблятимуть мільйон тонн насіння соняшника.

Завдяки цьому завод стане найбільшим в Україні підприємством з перероблювання олійних культур. При цьому тут буде налагоджено повний цикл переробки сировини – від насіння до готової для відвантаження до споживача продукції,повідомляють у Хмельницькій ОДА.

Також додають, що на підприємстві встановлено високотехнологічне обладнання та запроваджені європейські стандарти управління якістю, охорони праці й екології, завдяки чому і виробничий процес, і готова продукція відповідатиме світовим стандартам.

Впроваджується на ОЕЗ і важливе інноваційне рішення – будівництво власної теплоелектростанції потужністю 23 МВт, яка не лише забезпечуватиме підприємство електроенергією, а й дозволить розв’язати проблему відходів виробництва, адже працюватиме вона на лушпинні соняшника.

Побував під час візиту голова облдержадміністрації і на Старокостянтинівському молочному заводі.

Станом на сьогодні це – високотехнологічне підприємство європейського зразка з сучасним модернізованим обладнанням та закритим технологічним циклом виробництва. Тут створено понад 800 робочих місць, справно сплачується заробітна платня співробітникам, податки до міського бюджету та збори до пенсійного фонду,зазначають у пресслужбі Старокостянтинівської міської ради.

В середньому у літній період підприємство заготовляє 320 тонн молока на добу, в зимовий – 150 тонн. І постійно нарощує обсяги продукції, завдяки значним коштам, які щороку вкладають у модернізацію заводу інвестори.

Асортимент готової продукції налічує близько пів сотні назв, серед яких сухі молочні суміші, сичужні й тверді сири, масло та спреди. Сухе знежирене молоко експортується у понад два десятки країн світу, а замовниками продукції молокозаводу є відомі світові бренди, – наголошують у міській раді.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook