Новини
Суспільство

У парку Хмельницького облаштували майданчик для тренування собак

Поки мешканці мікрорайону Озерна очікують на відкриття обіцяного ще навесні майданчика для вигулу собак, мешканцям Гречан – власникам чотирилапих – пощастило більше. У парку імені М. Чекмана встановили декілька снарядів та фігур, на яких наразі можна тренувати домашніх улюбленців, не заважаючи іншим. Щоправда, на майданчику поки що не вистачає освітлення та огорожі. У комунальників кажуть: за наявності фінансування буде і те, й інше.

Облаштуванням майданчика займалися працівники комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького» та нацгвардійці, які у своїй військовій частині 3053 мають власне кінологічне відділення. Тому відновленим майданчиком користуватимуться також.

Нацгвардійці кажуть, встановлені елементи – не складні. Тож кожен собака зможе їх опанувати. Головне показати тварині, що вона має робити та дати зрозуміти, що вона здатна з цим впоратися.

Серед встановлених фігур та снарядів для тренування собак: паркани висотою 1 та 2 метри, переривчастий міст, бум, перелаз, сходинки.

Задоволені оновленнями і хмельничани, які полюбляють гуляти парком. Кажуть, у місті обов’язково має бути спеціально відведене місце для вигулу собак. Бажано, у кожному мікрорайоні.

Проте не варто забувати, майданчик – майданчиком, але щоб прогулянка з домашнім улюбленцем була в радість, тварина має бути в наморднику, а її господар повинен не забути прибрати за своїм вихованцем.

Нагадаємо, ще один майданчик для вигулу та тренувань собак у хмельницькому мікрорайоні Озерна почали будувати минулого року. Із виділених на будівництво 312 тисяч – 260 планували освоїти минулого року. А майданчик відкрити цієї весни. Проте поки що про відкриття «собачої території» на перетині вулиць Бандери і Залізняка нічого не чути.

У скільки обійшлося облаштування майданчику у парку Чекмана – невідомо. Звідки взяли дерева, які використали для будівництва снарядів та фігур – також.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook