Новини
Дозвілля

У Хмельницькому буде Пластовий центр

Хмельницький може стати п’ятим містом в Україні, де пластуни матимуть своє постійне місце для занять. У приміщенні, яке виділили для національно-патріотичного виховання молоді, раніше був молодіжний клуб, а потім воно здавалося в оренду. Тож у першу чергу тут потрібно зробити ремонт, до якого залучатимуть і пластунів, і волонтерів. Відкрити Пластовий центр планують наприкінці літа.

Рішенням виконкому приміщення за адресою: вулиця Сковороди, 11 було передане на баланс Молодіжному центру. На площі у 53 квадратні метри мають створити простір для національно-патріотичного виховання містян.

Ми зможемо об’єднати всі наші осередки, всі гуртки, які маємо по місту. Так само до нас матимуть куди приїздити пластуни інших станиць з нашої округи, тож ми зможемо організовувати масштабніші окружні заходи, – розповідає станична міста Хмельницького Пласт-НСОУ Оксана Панчук.

Близько пів сотні хмельницьких пластунів щотижня збираються у школі №29 та у приміщенні Благодійного фонду «Карітас». Постійного місця, де б вони могли у будь-який час провести заняття чи збори, у місті немає. Тому нове приміщення пластунам дуже необхідне.

Наразі пластова домівка є у Львові, Чернівцях, Рівному та Тернополі. Хмельницький може стати п’ятим містом в Україні, де облаштують постійне місце для пластунів.

Якщо ми зараз всі включимся, а ми це зробимо, то з цього невеличкого приміщення Пластового центру ми можемо зробити той центр, який буде знати вся країна. І до нас будуть приїжджати зі всієї округи, щоб робити певні вишколи, фестивалі, змагання тощо. Ми можемо зробити багато для того, щоб Хмельницький потім звучав на всю Україну, – зазначає виховниця «Пташат» Людмила Барабаш.

У трикімнатній будівлі, які виділили Пластовому центру, з 2011 по 2017 роки діяв молодіжний клуб розвитку. Потім приміщення здали в оренду. 

Владислав Гребенюк, директор КУ «Молодіжний центр», розповідає – за ці роки тут нічого не змінилося.

За ремонт приміщення планують взятися якнайшвидше. Спочатку влаштують генеральне прибирання, до якого залучатимуть і пластунів, і волонтерів, і працівників Молодіжного центру.

Тут планують створити не лише офіс пластунів, а й цікаве місце для проведення дозвілля, куди можна буде прийти пограти у настільні ігри, подивитися кіно, поспілкуватися, – каже спеціаліст Молодіжного центру з напрямку національно-патріотичного виховання Олександр Процун.

Наразі ж у найближчих планах – скласти кошторис для ремонту та утримання майбутнього центру. А далі – приступати до відновлення приміщення.

Відкрити Хмельницький Пластовий центр планують наприкінці цього літа.

До слова, проєкт зі створення Пластового центру був одним із тих, на які цього року подавали заявки, аби отримати фінансування у рамках Громадського бюджету участі.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook