Новини
Офіційно

Директор хмельницького розважального клубу залишиться під домашнім арештом

Хмельницький апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу захисника директора хмельницького Товариства з обмеженою відповідальністю “Браво”, підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 325 та частиною 1 статті 382 КК України. І залишив ухвалу слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду від 15 квітня 2021 року про застосування щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з 23.00 до 6.00 наступного дня.

На директора товариства суд поклав обов’язок прибувати за кожною вимогою слідчого, прокурора, суду, повідомляти їх про зміну місця проживання і роботи та здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

За версією слідства, директор хмельницького ТОВ, попри рішення судів, якими постановлено повністю зупинити експлуатацію будівлі Товариства до усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, з метою та мотивів безперервного отримання прибутку продовжує здійснювати діяльність з організації відпочинку та розваг. Станом на 16 жовтня 2020 року ТОВ «Браво» не усунуло 23 порушення вимог законодавства, зафіксованих під час перевірки, яка проводилася 13 лютого 2020 року.

Крім цього, ТОВ та ПП, директором яких є підозрюваний, відповідно до статутів, зобов’язані забезпечувати санітарно-гігієнічні норми і вимоги щодо захисту здоров’я працівників та населення. Однак, керівник порушив норми законодавства й вимоги нормативних актів, спрямованих на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, що завідомо могло спричинити поширення захворювання, – йдеться у повідомленні Хмельницького апеляційного суду

Строк дії запобіжного заходу – по 2 червня 2021 року.

Повний текст ухвали ХАС з мотивами суду в справі № 686/28367/20 буде проголошено завтра, 6 травня, о 16.00.

Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду,нагадують у пресслужбі Хмельницького апеляційного суду.

Раніше апеляційний суд прийняв рішення замінити домашній арешт, під яким перебував власник ТОВ “Браво” Віктор Вікарчук, на особисте зобов’язання.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook