Новини
Інфраструктура

Нові тарифи на проїзд у Хмельницькому розглядатимуть у травні

Цього місяця виконавчий комітет, найближче засідання якого відбудеться 13 травня, може затвердити новий тариф на проїзд в громадському транспорті Хмельницького. Відповідно до проєкту рішення, проїзд у тролейбусах може подорожчати на 2 гривні, в маршрутках – на 3. Пасажири з е-квитками платитимуть менше, проте самі електронні картки незабаром можуть стати дорожчими.

За словами заступника Хмельницького міського голови Миколи Ваврищука, інформація щодо збільшення тарифів, опублікована на сайті міської ради, була орієнтовною. Остаточне рішення буде приймати виконавчий комітет.

Вінниця фактично оголосила про підняття тарифу на проїзд у місті до 10 гривень, і з 1 червня вінничани будуть платити за проїзд саме таку суму. Ми не будемо робити таку високу вартість, але піднімати тарифи, на жаль, ми змушені,прокоментував Микола Васильович.

За словами посадовця, перевізники наразі перебувають у важкому, якщо не критичному стані через обмеження, запроваджені урядом.

Нагадаємо, з травня у Хмельницькому планували повністю перевести електричний громадський транспорт на безготівкову систему розрахунків, кондукторів з тролейбусів забрати, натомість на їх місце поставити контролерів. Проте для того, аби запровадити систему е-квитка, необхідно, аби на руках у хмельничан було, принаймні, 20 тисяч електронних карток. Наразі ж містяни придбали їх трохи більше 3 тисяч. Тож для того, аби хмельничани активніше купували пластикові квитки, у владі анонсували майбутнє здорожчання е-квитків.

Крім того, як зазначив Микола Ваврищук, спонукати містян купувати електронні квитки планують шляхом різниці у вартості між оплатою електронним квитком та готівкою, яку запровадять уже в травні. Проїзд з е-квитком у тролейбусі коштуватиме на гривню дешевше, ніж придбаний у кондуктора, пояснив заступник міського голови.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook