Новини
Хмельниччина туристична

У Меджибожі для туристів створили незвичну локацію

Зануритися в атмосферу давнього міста, побачити, яким воно було сто років тому, на початку XX століття, зазирнути у вікна крамниць, сфотографуватися з крамарями та військовими та навіть почути автентичну лайку пропонують відвідувачам історичного музею Меджибізького замку.

У виставковій залі музею для відвідувачів відтворили атмосферу вулиці Меджибожа початку 1900-х років. В експозиції можна побачити товари, які продавали у містечкових крамничках, зробити фото на пам’ять з крамарями, покупцями та військовими.

“Освітити вулицю стародавнього Меджибожа”! Ось такий проєкт ми започатковуємо в новому туристичному сезоні. Ви не тільки побачите та відчуєте вулицю Меджибожа, якою вона була на початку XX століття, а й станете свідками суперечки між мешканцями містечка. Тут буде і лайка (майже нормативна), і товар, яким будуть бити по писку вередливого покупця, і суворий (але справедливий) вирок місцевого урядника,привідкрили таємниці експозиції у музеї.

Експозиція «Меджибіж торговий» розповідає та показує, що магазинів у давньому Меджибожі було стільки ж, скільки дверей у будинках на головній вулиці. А може, й більше. Серед них – «Варшавський магазин галантерейних товарів», «Петербурзька кондитерська», канцелярська та книжкова крамниця, кілька аптек, бакалійних, ковбасних та інших магазинів тощо.

Звісно, у виставковій залі не будували приміщення крамниць та будинків, а зобразили все це на банерах, які розмістили у стінах музею. Зате облаштували дерев’яний тротуар, яким можна пройтися, прорізали вікна крамничок, в які можна зазирнути. А співробітники музею готові розповісти відвідувачам нові цікаві історії.

21 травня у музеї планують відзначити 50-річчя від дня його заснування. Цього дня відвідувачам обіцяють влаштувати цілу виставу, аби показати, як жили у Меджибожі у кінці ХІХ – на початку XX століття.

За матеріалами Державного історико-культурного заповідника “Межибіж”. Фото зі сторінки у Фейсбук музею

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook