Новини
Кримінал

На Кам’янеччині браконьєри завдали збитків довкіллю на понад 50 тисяч гривень

Загалом на місці двох порушень правил рибальства рибінспектори виявили факти незаконного вилову понад тисячі рибин, серед яких були і ті, які занесені до Червоної книги. Збитки, завдані любителями рибальства, становлять майже 52 тисячі гривень.

Грубе порушення правил рибальства виявили рибінспектори вчора, 5 квітня, на річці Данилівка Кам’янець-Подільського району. Двоє чоловіків, які ловили рибу лісковими сітками з гумового човна, встигли витягнути з води 533 рибини (плітки, лящі, судаки та короп). Збитки, завдані довкіллю, становлять 15 895 гривень.

Ще один факт незаконного рибальства зафіксували неподалік села Березівка, що у колишньому Новоушицькому, а нині новоствореному Кам’янець-Подільському районі, на Новодністровському водосховищі.

Також з човна та сітками чоловіки наловили 535 рибин, серед яких були і червонокнижні вирозуби. В цьому випадку збитки, завдані довкіллю, становили 35 895 гривень.

Загалом, виловивши 1068 рибин, браконьєри завдали шкоди на 51 790 гривень. В одному випадку відкрите кримінальне провадження за незаконне зайняття добувним промислом, в іншому – це питання розглядається.

Знаряддя незаконного лову у порушників вилучили.

За інформацією Хмельницького рибоохоронного патруля

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook