Новини
Суспільство

У Хмельницькому та Красилові на кладовища курсуватиме додатковий транспорт

В обласному центрі та Красилові задля зручності містян завтра, 9 травня, у Поминальну неділю, їхатимуть додаткові автобуси, які підвозитимуть людей на кладовища. У Хмельницькому проїзд буде платним. У Красилові задля уникнення заторів в рух транспорту внесуть корективи.

Хмельницький: 10 автобусів на два кладовища

У Хмельницькому додаткові автобуси курсуватимуть, починаючи з 9 ранку і до 2 години дня. Забиратимуть пасажирів автобуси:

  • у мікрорайоні Ракове – з кінцевої зупинки в напрямку кладовища (на маршруті буде 2 автобуси)
  • у мікрорайоні Південно-Західний – від зупинки “Катіон” в напрямку цвинтаря на Шаровечці (8 одиниць транспорту)

До кладовища у Раковому курсуватимуть автобуси середньої місткості, до кладовища у Шаровечці – середньої та великої.

Як повідомляють у міській раді, проїзд буде платним і коштуватиме 5 гривень за одну поїздку.

Красилів

Відповідно до рішення виконкому один додатковий автобус завтра курсуватиме з 9.00 до 13.45. Забиратиме він пасажирів на зупинці «Автостанція».

З метою впорядкування руху транспорту по вул. Перемоги (біля кладовища) у цей день буде організовано односторонній рух в напрямку від вул. Центральна до вул. Перемоги зі встановленням відповідних дорожніх знаків,зазначають у міській раді.

У владі обох міст наголошують: перевезення будуть здійснюватися за умови наявності у пасажирів засобів індивідуального захисту, в межах кількості місць для сидіння та з дотриманням відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

Квіти не штучні, а живі

Також усім, хто йтиме навідати могили родичів, в черговий раз наголошують та переконливо просять не нести на кладовища штучні квіти.

Це надзвичайно шкодить довкіллю. Усі вони згодом попадають на полігон ТПВ, де розкладатимуться десятки, або й сотні років. Альтернатива штучним квітам – живі сезонні квіти або багаторічні, які можна висадити або поставити у горщику, – зазначають у Хмельницькій міській раді.

До слова, ще у жовтні 2018 року Хмельницька міська рада ухвалила рішення, яким рекомендують не використовувати продукцію з синтетичних полімерів (штучні квіти, вінки та корзини тощо), особливо на кладовищах, меморіальних комплексах та культових спорудах. Також у рішенні йдеться про роботу у цьому напрямі з Духовною радою міста, яка б доносила інформацію своїм прихожанам.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook