Новини
Інфраструктура

У парку Хмельницького за майже 900 тисяч почистять водойми

Водойми, що сполучають найбільшу та найменшу річки в межах головного парку Хмельницького, планують впорядковувати у декілька етапів. Цього року роботи бюджету міста обійдуться у майже 900 тисяч гривень.

Канали, що з’єднують річку Плоску та Південний Буг, прорили свого часу, аби осушити болота на території парку ім. М. Чекмана. З часом, через погодні умови та поважний вік головної зони відпочинку обласного центру (їй вже понад 70 років) береги цих сполучних водних артерій зсунулися, а самі канали забруднилися.

Аби виправити ситуацію та надати водоймам пристойного вигляду, у Департаменті інфраструктури міста вирішили їх почистити, а береги – укріпити.

За словами начальниці відділу благоустрою Департаменту інфраструктури міста Тетяни Циб, почистити канали планували вже давно, оскільки робити це потрібно періодично.

Дерева нахиляються, листя падає, обвалюються береги. Ми хочемо їх підремонтувати й зробити канали гарними. Починаємо з однієї території, на наступний рік пересуваємося далі, – прокоментувала чиновниця журналістам vsim.ua.

Береги укріплюватимуть полімерною георешіткою, яка запобігає зсувам, вимиванню, просіданню та розтріскуванню ґрунту, та обкладатимуть камінням.

Цього року запланували розчистити 250 метрів каналів. Днями почали шукати підрядників. Очікувана вартість робіт, за інформацією Prozorro, становить 867 339 гривень. Роботи мають бути виконані до 30 листопада поточного року.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook