Новини
Суспільство

На Хмельниччині завдяки центру зайнятості працевлаштовано 76 іноземців

Застосування праці іноземців має багато «плюсів», а саме: залучення інвестицій, створення нових робочих місць, легалізація праці, сплата податків, впровадження управлінського досвіду іноземних країн тощо.

Отримати дозвіл на застосування праці іноземців чи осіб без громадянства на території України можна в регіональному центрі зайнятості за місцезнаходженням підприємства чи установи на заяву роботодавця чи його уповноваженого представника (за довіреністю).

Перелік документів можна переглянути за посиланням. Рішення про видачу дозволу приймається протягом 7 робочих днів, – зазначають у Хмельницькому обласному центрі зайнятості.

У разі задоволення запиту на видачу або продовження дії дозволу розмір плати  становить:  

  • для дозволів, що видаються на строк від 1 до 3 років або їх дія продовжується на такий строк, – шість прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених законом на 1 січня календарного року, в якому роботодавцем подані документи;
  • від 6 місяців до 1 року включно – чотири прожиткові мінімуми;
  • до 6 місяцівдва прожиткові мінімуми.

Також у центрі зайнятості наголошують, що основною вимогою для отримання дозволу на працевлаштування іноземця є виплата роботодавцем заробітної плати у розмірі не менше ніж: 

  • п’ять мінімальних заробітних плат – іноземним найманим працівникам у громадських об’єднаннях, благодійних організаціях та навчальних закладах;
  • десять мінімальних заробітних плат – для всіх інших категорій найманих працівників.

Ці вимоги не поширюються на іноземних IT-фахівців, а також засновників та учасників юридичної особи, створеної в Україні.

Наразі роботодавці Хмельницької області використовують працю 76 іноземних громадян з Туреччини, Франції, Польщі на підставі дозволів, виданих Хмельницьким обласним центром зайнятості, – зазначають в ОЦЗ.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook