Новини
Події

Громадські організації Хмельниччини об’єднаються задля розвитку жіночого руху в області

Допомогти розвитку територіальних громад області поставили за мету громадські активістки Хмельниччини. Представниці громадського сектору розпочинають проєкт  Жіночий рух Хмельниччини, метою якого є створення та обєднання  жіночих громадських організацій та ініціативних груп в коаліцію.

 «В час децентралізації є необхідність об’єднати активних  жінок, лідерок, зробити спільноту особистостей для того, щоб покращити життя громад», – розповідає представниця ГО «На-дія» Наталія Нянчук.

Створення коаліції жіночих громадських організацій та ініціативних груп “Жіночий рух Хмельниччини” охопить 10 територіальних громад Хмельницької області. Організаторки планують особливо підтримати сільських мешканок із найвіддаленіших куточків краю.

За словами Вікторії Пархомець, координаторки ГО «Жіночий хаб», протягом проєкту проводитимуться навчання, обмін досвідом, розробки та впровадження спільних адвокаційних кампаній, жінок навчать шукати фонди, писати гранти та залучати додаткові кошти для реалізації локальних проєктів. Підсумковим результатом буде створення альманаху про жінок, які долучились до проєкту та організували якісні зміни у громадах.

Наразі до проєкту долучились близько 15 громадських організацій та декілька ініціативних груп.

Голова ГО «Подільський центр «Гендерна Рада» Тетяна Баєва стверджує, що об’єднавшись у коаліцію, жінки стануть більш видимими, що сприятиме розвитку жіночого руху на Хмельниччині.

Уже наступного тижня організаторки планують провести зустрічі з активними жінками Дунаєвець та Кам’янця-Подільського.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook